Matori, ne valja drzati toliko proklijalu semenku u vati,maramici zasadi je u plastičnu čašu pa šta bude neka bude, kažu da će sledeće nedelje biti konačno otopljenje.zelenjava je napisao(la):tnx na linku,
na jednoj sijemenci mi je izašla klica skoro 1 cm ali okolo klice po sijemenci su mi se uhvatile male bijele dlačice (mislim da je pljesan jer je samo na toj sijemenci tako) e sad dali da je bacim mislim da bi trebao ali ipak pitam
Za svjetlo sam predpostavljao ali zemlja ne kontam ovo je velika casa od 0,33dc i vise od pola je zemlje.Jack-Sparrow je napisao(la):Nemaju svijetla,nemaju ni zemlje....nemaju ništa što je potrebno da rastu.
Jedno od bitnijih stavki jeste da svojim biljkama pored temperature i zemlje obezbediš dobro SVETLO.mostarac1981 je napisao(la):U ove case sam posadio sjemenke a mislio sam kasnije presadit u one kante od jupola od 15 litara.Jel mi rano za to jer sad ih drzim u dnevnom boravku gdje je temperatura uvijek oko 22 stepena a vani je negdje oko 10 stepeni.
Upravo razmisljam o tome u pravu si brate.Prosle godine sam ih sadio kasnije i bilo je sve ok vani mi bile non stop nikakav plastenik nista samo sunce voda i extra bile dok ja kreten nisam stavio neko umjetno gnojivo i sprzio ih preko noci a vec bile narasle oko pola metra.PowerSeed je napisao(la):u tom slucaju si pozurio bar mesec dana, ako ne mozes obezbediti svetlos biljkama onda treba da se strpis dok se vreme ne prolepsa pa sadis napolju
Ok potrazit cu te i u mene je takav slican box samo mi reci jos koliko dnevno treba da svijetle i na kojoj visini od case.PowerSeed je napisao(la):ok su te buraz ali je to slabo, dobro je sto je 6400K, al 11w i 13w je nista... racunaj da ja u pc-boxu (ne znam da li je tvoja kutija veca) imam takve 2x25w i 2x26w... tj. treba ti oko 100w u zbiru, bar