grass je napisao(la):ja ti preporučujem da ih posadiš prvo u plastične čašice od jogurta. i staviš ih na neko misto di nema skakavca i puževa. i nek ti rastu u njima nekih mjesec do dva. kad izrastu nekih 9,10 cm onda ih presadi u zemlju na sajt. jer ako ih posadiš direkt u zemjlu tamo di ih misliš uzgojiti velika je mogučnost da ti ih pojedu skakavci ili puževi dok su još ful male ( jednolist ). to ti skakavac pojede u dva griza. a kad su ti malo veće onda in nesmeta ako in pofali koji listić.
bozga je napisao(la):tako je prvo u čaše ali malo veće čaše uzmi barem od 3 dcl i napuni dobrom zemljom za cvijeće i stavi unutra sjemenku. zalij. stavi na sunčano mjesto. i čekaj da naraste. nakon mjesec dana presadi u obrađenu zemlju s dodatkom kupovne zemlje...
boz
grass je napisao(la):možeš kupovnu zemlju al to je trošak. ja san stavlja običnu zemlju sa njiva. crvenicu takva je kod nas. izmiša bi običnu zemlju sa humusom koji se nalazi ispod stabla crnike. i bilo bi dobro staviti stajskog gnoja ako ga možeš nabaviti. ja nisan stavlja jer kod mene nema ovaca, krava. govna od kokoša nije dobro stavljati jer je pre jako pa ti biljka može izgoriti.
Greenpower1 je napisao(la):Sjeme je najbolje u zemlju direkt, bar kupovno. Noname sjeme je poželjno na klijanje npr. ubaciti u čašu vode i čim izviri klica i vidi se da je sjemenka živa u zemlju. Ima toga po forumu...
putnik11 je napisao(la):Sve je i više nego dobro objašnjeno na forumu, ali ima ljenih ljudi kojima se neda tražit. Meni je drago da što više ljudi grow-a, pa im i pomognem. A mislim da bi tako i svi trebali, ponavljamo se k'o papige tu, ali neka, ponavljanje majka znanja kako kažu Al' neka pitanja mi jako dignu živac i žao mi moderatora što imaju dosta posla da poprave to. Sve u svemu, otišao sam malo u OT, nadam se da ne zamjerate, ali Vas molim, čitajte što više forum i sretno Vam growanje!
neo je napisao(la):evo ovako...uzmi 5/6 salveta i stavi ih u tanjiric nakvasi salvete fajtalicom baci semenke i pokri ih sa jos 5/6 slojeva salveta,i poklopi sa drugim tanjiricem
stavi na neko mesto recimo viseci deo ja tako radim...za par dana kad proklijaju uzmi case o,5l izmesaj 30%perlita i 70%kvalitetne zemlje
kad proklijaju zabodi semenke u case...klica ide na dole semenka na gore...i bilo bi dobro da ih stavis neki dan pod CFL lampe dok ne krenu,nadam se da sam pomogao,ja na ovaj nacin radim...i jos ovo case obmotaj alu folijom zbog korena i to je to...
Greenpower1 je napisao(la):Kako misliš otvorile? može slika...