Čitao cijeli članak kako da smuljam droga test jer i sam ubrzo imam izvanredni liječnički pregled. Nažalost izgleda da sam tvrdi orah pa mi ona fora sa Želinom baš i nije pomogla.
Cijela priča kreće od toga da me za volan zaustavila policija, kod sebe imao par grama i naravno htjeli mi uvaliti testiranje na droge koji sam odbio. Čak mi policajac rekao da mi je jeftinije da odbijem testiranje nego da idem sa njima na testiranje pa budem pozitivan. Odbijanjem u HR stiže kazna od 10.000kn+500kn sudski troškovi a ako si pozitivan na testiranju na sve to ide još 2000kn za testiranje ili ti ga 12.500kn all in.
Vozačka dozvola mi je odmah oduzeta na nekih 10 dana da bi kasnije stigao dopis od policije da imam zabranu upravljanja motornim vozilima na 3 mjeseca i 7 negativnih bodova.
Dan prije nego je prošlo tih 3 mjeseci stiže novi dopis od policije da moram na izvanredni lječnički pregled u roku od 15 dana. Ukoliko ne odradim to u 15 dana oduzima mi se dozvola dok ne odradim lječnički pregled i slijedi kazna od 1000kn.
Sreća u nesreći da je kod nas očito to testiranje na droge jako in pa hrpa ljudi čeka na taj lječnički pregled pa sam dobio skoro mjesec dana fore do lječničkog pregleda. Javio policiji da brže ne mogu odraditi testiranje pa stavili bilješku za taj datum i izbjegao onih 1000kn kazne.
Zadnju pauzu od duvanja sam imao prije 20 godina a duvam u prosjeku 3gr dnevno skunju visokog postotka THC-a a bome imam i nekih 10kg viška (186cm 98kg). Trpam se aktivnim ugljenom, pijem reishi koji čisti organizam ali nakon 15 dana pauze i dalje sam pozitivan na urin testu koji sam kupio za kućnu upotrebu.
Pošto mi je ova pauza ne teško pala nego baš me izula iz cipela jer sam po prirodi malo kratkog fitilja i nervozniji tip, kupio sam neko cbd smeće sa 0.2% THC-a čisto da tu i tamo nešto zapalim. Prestao pušiti cigarete prije 7 godina a tamanio dvije kutije dobrih 15 godina, strastveni pušač u svakom pogledu pa mi mozak traži da nešto zapalim.
Pitanje za Vas, da li i ova CBD trava sa tim malim postotkom od 0.2% THC-a isto utječe na pozitivan test?
Pregled imam za 10 dana i sve mi se čini da ću i nakon 25 dana pauze i dalje biti pozitivan ali se nadam da će bar krv pokazati da je to sve u nekoj maloj količini.
Inaće za ove buduće koji dođu u situaciju za izvanredni lječnički pregled u HR, saznao sam da se radi psihotest te testiranje krvi i urina na droge. Tako da tuđi urin po meni baš nema smisla jer kada ti izvade krv opet cirkus.
Napisao hrpu toga nemojte što zamjeriti za prvi post
p.s. dva puta odbijanje ili biti pozitivan na droga test unutar 2 godine nosi 14 negativnih bodova i oduzimanje vozačke dozvole za sva vremena. Nakon dvije godine imaš pravo opet polagati vozački. Bodovi se nakon dvije godine brišu pa treba dobro paziti nakon prve greške i prvih 7 negativnih bodova.