....a nemam više što za nadodati....svi mi ovdje pomalo šaljivo diskutiramo o određenoj temi, što je u osnovi pozitivno, jer takav je smisao ovog foruma...i svi smo manje ili više fokusirani da li nas netko može "provaliti" jer koristimo kanabis, a velika većina (nas) sasvim sigurno i ostale supstance, i to je sasvim razumljivo i sasvim u redu...i bez brige, neće nitko sprovoditi DNA analizu nad nama zbog takvih stvari...postoje druge metode, ali svaka metoda se može "prevariti", što vjerojatno svi mi znamo i manje-više bili u situaciji da nam mašta i inspiracija daju svakojake ideje....
Ali, moja završna poanta; o kojoj više ne moramo, ali i možemo diskutirati, je da tema DNA analize prelazi okvire ovog foruma, jer je duboko znanstveno i činjenično implicirana, tako da sa stajališta članova ovog foruma, jednostavno ne može biti pravilno i znanstveno interpretirana...stojim iza svega što sam napisao, jer me zanimaju svakojake teme, što znači da želim biti informiran o što je moguće više stvari....već sam to napisao, ali ću ponoviti, jer mi se čini kao najeklatantniji primjer ovoga o čemu smo dijalogizirali: egipatska civilizacija, koja je bila u svoje vrijeme nevjerojatno razvijena, a postojala je prije nekih 8000-6000 godina pr. n.e, nam je ostavila ogromnu baštinu znanja i činjenica, ali nam je isto tako ostavila i gomilu, pitanja na koje ni danas nemamo odgovore, npr. kako su izgrađene piramide? tada, bez tehnologije, bez kompjutora i sličnog, ali one su tu, i još nije pronađen odgovor: kako? vezano uz time, naveo sam da su na temelju DNA analize nedvojbeno ustanovili da su (na temelju balzamiranih tijela faraona), tada koristili kokain, a pronađeni su i tragovi kanabisa.i to na način da su navedenom metodom, analizirali ostatke vlasišta i kose koji su preostali nakon toliko tisuća godina balzamiranog stanja....i još nema odgovora kako? u to vrijeme nisu znali da je zemlja okrugla (sve do Kopernika), pa samim time nisu znali niti za "ostatak" svijeta, a biljka koka (od koje se dobiva kokainska pasta, a od nje kokain), raste jedino na drugom kraju svijeta, u Andama (područje današnje Kolumbije, Perua i Bolivije)...znači, od kud im kokain? manje važno, ali je činjenica da je to znanstveno potvrđeno i nije stvar spekulacija....znači, i dalje tvrdim da navedena DNA analiza može dati apsolutno svaki podatak o određenoj osobi, a time i, u slučaju o tematici o kojoj diskutiramo, što je sve unosila u organizam, jer je to zauvijek pohranjeno...a to zauvijek može značiti, toliko dugo dok se može pronaći bilo koji posmrtni ostatak neke osobe, a to su najčešće kosti.....tako da je to, vrlo kompleksna stvar, koja, ponavljam prelazi okvire ovog foruma...neki se neće složiti s time, neki vjerojatno hoće, ali sasvim je svejedno....mislim da ne trebamo više trošiti vrijeme na tu temu....
nadam se da vam svima grow ide po planu, i da će jesen biti veselo razdoblje ubiranja plodova, za dugu i sivu zimu...
piece & love