Pa zato sto mislim da ima malo procenata fosfora i kalijuma koji su potrebni u fazi cvetanja. Po sadrzaju npk ,plantela list (7:7:6) i plantela cvet(6:8:8) su mi skoro isti...Sad bas citam o ovoj temi i vidim da je pitanje bilo odavno ali moram odgovorit jer ocigledno nisi dobio prost i slozen odgovor na tvoje pitanje,jer svi nesto drve.Sama rec ti kaze plantela cvet se koristi za cvetanje(npk mu je 6:8:8) poret toga ima i mikroelemente ,bora ,bakra i gvozdja. Dosta ljudi ga hvali ali po meni ovo djubrivo ne moze biti glavno gnoivo u cvetanju biljke.
Sta ti mislis ? HeadZasto mislis da ne moze,obrazlozi kad si vec zapoceo
Po sadrzaju npk ,plantela list (7:7:6)
daj sta das, fosfora je ok al kalijuma malo, no... samo teraj, mora bude ok[/QUOT
Nasao sam neko djubrivo npk 19 19 19,ovo prvo 19 me brine jer sad azot nije potreban ,da li da ga bacim u jednoj turi ...?? Sta mislite ?
moze
npk 6-3-6
Ja nisam nista skakao pA da se umirim,samo sam lepo pitao sto mi se obrisala poruka .Evo i ja drzim u ruci plantelu list... a i evo ti sa interneta pa pogledaj sta pise http://www.palproprom.rs/plantella-list-tecno-djubrivo-za-zelene-ukrasne-biljke.phpdaj umiri se, drzim je u ruci i evo sta pise:
Slozeno tekuce mineralno dusicno fosforno kalijevo gnojivo. Otopina NPK 6-3-6.
Sastav: Makro-hranjiva: N (ukupni dusik); 6% dusika (N) , 4.3% amidni dusik, 1.15% nitratni dusik, 0,55% amonijski dusik; P205 (fosforjev pentoksid) : 3% topljiv u vodi; K20 (kalijev oksid) : 6% topljiv u vodi.