D
nisam je koristio, ali mislim da bi trebala biti ok.Ima li neko iskustva sa rozom florabellom tj. onom za muskatle
potH mozes netom da narucis, ali zasto je ne isprobas?Pitam jer se ovaj substrat prodaje u mom kraju, a po PotH bih morao daleko...
Klasmann TS supstrati imaju regulisanu pH vrednost i sadrže dovoljno hraniva, ali su zbog svoje strukture i sadržaja belog treseta skloni isušivanju, te nisu pogodni za samostalnu upotrebu. Preporučujemo da se jedna bala Klasmann TS supstrata meša sa 2 do 5 džakova nekog od gotovih supstrata od 70 litara.
- TS 1 GRUBA STRUKTURA (COARSE)
Uz standardnu i grubu strukturu belog treseta (0-25mm, 10-25mm, 25-45mm), sadrži i tresetna vlakna strukture 0-70mm, što poboljšava vazdušni režim supstrata. Izražena grubo-vlaknasta struktura obezbeđuje dobru drenažu i čini supstrat izuzetno pogodnim za proizvodnju listajućih biljaka i žbunastih kultura u saksijama zapremine preko 2 litre. pH vrednost 6, sadržaj đubriva 1 g/lit, dodat okvašivač.
- TS 1 FINE
namenjen je za setvu, pikiranje i proizvodnju u saksijama i sadnju (do 11 cm) cveća i ukrasnih biljaka osetljivih na so i proizvodnjnu rasada povrća u kontejenrima.. Idealan za proizvodnju rasada duvana u floating sistemu, uz dodatak vermikulita (30%). Veoma fine strukture 0 – 5 mm.
- TS 1 STANDARD
se preporučuje za setvu, pikiranje i gajenje biljaka osetljivih na so. Srednje strukture 0 – 25 mm.
Postovani kolega, inicijalno sam hteo da gajim u Coco - za zemlju sam se odlucio u poslednjem trenutku kao "test ride" - izvinjavam se ako nisam procitao temu vezanu za vrste zemlje koje mogu da kupim na nasim prostorima. Jednostavno nisam vise mogao da cekam da napravim sve "savrsene" uslove i krenuo malo da sticem iskustvo. PH sa azotnom kiselinom drzim na 6.4 - 6.6 . Pustio sam 2 automata u pogon u malecne plasticne potove i pokajao se sto nisam odmah stavio u 5 galon fabric potove.Mislim da je već izlizano ponavljanje... zašto napamet "podešavati" pH, naročito zašto podešavati ako nema problema?! Ovo mislim na klasičan uzgoj u supstartima tipa florabella žuta (za koju postaviti pitanje da li valja je pokazatelj da "alfa" teme osnove nisu pročitane). Što manje komplikacija - manje glavobolje. Šta više, od problema tokom uzgoja, "pH lock" nije toliko čest koliko drugi problemi (moje subjektivno opažanje).