pozdrav svima,
vrijeme je da presadim mališane u veće lonce. planirao sam u terra magmu, no u trgovini je više nema. pročešljao sam naokolo i nigdje nisam našao composanu ni agrocs (ono što ste prethodno nahvalili). našao sam terra brill zemlju. jel ju netko već koristio? za oko mi je zapela Terra Brill Royal zemlja za cvijeće.
karakteristike:
TERRA BRILL ROYAL ZEMLJA ZA CVIJEĆE je poseban supstrat sa svim hranjivim tvarima potrebnih za uzgoj biljaka, te je pogodan za razne namjene u unutarnjem i vanjskom prostoru , odnosno za cvijeće u velikim uzgojnim loncima i sobne biljke, za cvjetne gredice za uzgoj ljetnica i cvijeća u žardinjerama i ukrasnim posudama , a posebno u velikim koritima.
TERRA BRILL ROYAL ZEMLJA ZA CVIJEĆE sadrži smrznuti crni treset, glinu i hidro gel za vodu i hranjiva dugog djelovanja . Hydro gel usvaja suvišak vode od biljaka , kasnije ga vraća biljkama. Na taj način smanjuje učestalost navodnjavanja. Visok udio od bijelog treseta poboljšava kapacitet zraka i usporava otpuštanje hranjivih tvari. Nije potrebna prihrana tijekom prvih 15 tjedana.
Sastav:
65% bijeli treset
35% crni treset
75 l glina / m³
2000 g min. NPK gnojiva / m³
1500 g produženim otpuštanjem gnojivo 5-6 M / m³
20 g željeza chelat / m3
1500 g hidrogel / m³
Struktura: srednje fina do gruba
Kemijske vrijednosti:
pH-vrijednost (CaCl 2):5,5 – 6,0 (Dostupni hranjiva sadržaj)
Sadržaj soli:1,2 – 1,7 g / l
Dušik, N:150 – 250 mg / l
Fosfor, P2O5: 180 – 300 mg / l
Kalij, K2O:230 – 380 mg / l