Pozdrav Enigma, dobro nam došao
Hvala na lijepim željama, i ja tebi želim puno sreće i
u tvojoj avanturi. Predivan hobi, još da je legalan eh eh
Umjesto redovitog apdejta odlučio sam staviti sve pod crtu koliko sam potrošio dosad na ovaj prelijepi hobi. Ima dosta početnika poput mene, vjerujem da će njima ovo biti i najzanimljivije. Samo ću napomenuti da meni novac nije bio u prvom planu, najveći problem mi je bio pronaći prostor jer živim u iznajmljenom stanu. I na kraju sam uspio naći prikladan ormar koji se fino uklapa u dnevni boravak i odatle je sve krenulo.
ORMAR - 420 kn ( 350 + 70 dostava)
RASVJETA - 300 kn ( 6X 23 W štedne Philips s grlima)
150 W HPS - 400 kn ( + prigušnica + starter + dostava)
REFLEKTOR - 120 kn ( reflektor s E40 grlom)
VENTILACIJA - 400 kn ( 3X 12cm i 2 X 9cm PC ventilatora + adapter)
POSUDE - 100 kn ( 2 X 11L te 20-tak litara terra magme)
TERMOMETAR - 200 kn ( digitalni termometar i vlagometar)
PREPARATI - 400 kn ( hesi komplet 300kn, + tekućina za određivanje PH-a, sera minus, hidrogen)
SJEMENKE - 120 kn ( 2 komada)
ELEKTRIKA - 200 kn ( kablovi, produžni, utikači, timer, ...)
Uf to bi bilo to, ne mogu se više ničeg sjetiti bitnog, dakle cirka 2700 kn iliti nešto više od 350 eurića. Cijene su naravno okvirne. Kao što se vidi nisam baš previše škrtario, puno stvari sam mogao proći dosta jeftinije ali nije se bilo vremena lunjati okolo, tako da sam dosta stvari uzimao što mi je bilo jednostavnije a ne jeftinije. Dao bih ja i više samo da mi je naći kojih metar dva kvadratna. Uostalom dosta će mi ovih stvari poslužiti i za druge growove tako da je to sve relativno, jedino što mi fali još je mikroskop i PH-metar, no otom potom.
Sutra stavim slike biljčica ako uspijem napraviti koju kvalitetnu fotku. Inače malo stagniraju u zadnje vrijeme, malo su ih ove vrućine usporile, plus pomanjkanje prostora te ja baš nisam bio u mogućnosti ih redovito obilaziti ( zaljevati) i sve to malo pomalo utječe. Nije ništa strašno, samo hedići se slabo pune. Nema veze kako mora biti neka bude, samo da budu kvalitetni - drugo me ništa ne interesira.:leafblunt::leafblunt: