U zadnjem postu iznad vidim da se piše o topiranju biljke, di sam ja od toga
...al dobro, bar ću imati vremena sve dobro proučiti. Nikada nisam uzgajala konoplju ali jesam povrće i cvijeće. Mislim da ću znati, ali svakako su mi jako korisni bili postovi i slike od
@Tarzan. Hvala ti na detaljnom opisu i fotkama koje prate tekst
.
Pa da malo oživim ovu temu evo i moje priče. Cilj je uzgoj vani u svrhu izrade ulja za vlastite potrebe zbog kroničnih bolova i drugih zdravstvenih problema.
Muško i žensko sjeme Carmagnola dobiveno na pklon jučer je namočeno u vodu, tako je ostalo 24 sata.
Danas sam ga stavila u navlaženu zemlju (iako još nije pustilo klicu lijepo je nabubrilo). Sada mi samo preostaje čekati da proviri iz zemlje i da se razviju prvi listići, kasnije i cvjetovi.
Potpuno svjesna da je možda već prekasno za sijanje i da možda neće biti berbe ove godine - no ja se ipak nadam. Zadnjih su godina ljeta jako vruća, klima se mijenja pa možda uspijem ubrati i cvjetove za vlastito ulje još ove g.
.
Sijala sam točno 216 komada sjemenki, svaka u svoju kućicu. Kada budu veće, pikiram ih, a kada dosegnu visinu od 40, 50 cm sadim na mjesto u neposrednoj blizini kuće gdje je cijeli dan sunce, voda je također jako blizu. Gnojiti ih mislim folijarno (kasnije) organskim tekućim gnojivom.
Malo se pribojavam se u kasnijoj fazi plijesni jer je zrak gdje živimo noću i ujutro u ranim satima prepun vlage čak i ljeti, dok je tokom dana pržiona sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama.
Držte mi fige da uberem cvjetove već ove sezone, ak mi ne uspije ove godine iduću g. idem na popravni
Evo i dvije slike onog o čemu pišem.