@Trulyo
vibracija je cudo, uzmi dve one dve gume ali nove za auto kad kacis nesto na pak treger, znas na sta mislim, sa kukama na obe strane, i okaci turbinu na plafon silent boxa da turbina bude u centru boxa, onda ispuni vuunom, takodjje ako je vuna bila nova iz pakovanja, nemoj nikada nabijati, jer ona se jos dodatno siri, i onda vise prenosi viibracije, a nista neces dobiti na utisanju, jer zvicni izolator je vazduh koji se ne krece, u sto vise komora, a ako je pre nabiijeno, istisnes vazduh.
Takodje ti je problem izo cjevi da su 20 metara, zvuk curi na tih prvih metar ne iz kutiije, jjer cjev jos pojacava zvuk, jesi ikad ko djete urlikao kroz neku plasticnu cjev, haha.
Ako imas tavan tto ti je najbolje rjesenje, ali kad budes pravio silent box pravi ga izduzenog, recimo 2 m duzine, x0.5x0.5m, da stirodurom si trebao ici umjesto osb, osb nije nikakav zvucni izolator, stirodur minimum 5cm,ako imas para kupi i deblji, i stavi vunu i okaci na gume ventb, moze i na unutrasnje gume od bicikla, vent mora biti na gumama, i sam sinskontao da na manjim brzinama proizvodi vise vibracija, to jest isto vibracija, ali sa manje herza.
Ako mozes doci do materijala dzabe ili jeftino, onda pravi, ako ne, bolje ulozi odma u dobar vent, silent, plus da je jaci pa ga smanjis,
i za tavan svakako moras stavitii jak vent, koji ce jos vise hucati, opet ces morati praviti silencere i boxove, jer duzina cjevi ubija protok.
I napravi silencer ako nemas, on je najbitniji od svega, jer ubija onaj huk, i zvuk koji dolazi kroz cjev, jer kroz cj3v taj zvuk odjekuje, i djaba tti i silent box i izo cjevi.
Koliko ti je box inace, i jel koristis led, koliko sam skontao da.