Odrezat, otrimat i na sušenje.živi bili, hvala na odgovorima još jedno amatersko pitanje..koliko se gubi na težini cca znaci racunam kad je otrimam i kad dobijem hedove koji idu na sušenje, pa u fazi sušenja koliko gubi u nekom pravilu na težini?? više od pola, manje od pola?? i dal je pametnije cijelu biljku iskopat pa na susenje ili potrgat je otrimati i onda na sušenje...
Po trihomima je za branje, znaci slobodno ju možeš pobratDa li neko moze pomocu ove slike da oceni koliko jos?I dali je vec za branje
Skidaj ju odma, i spasi sta se da spasiti, kroz dva tri dana ostat ces bez svegaObisao sam je malo,na stablu su se pojavile rupe i kao trulez,neke grane i hedovi su skroz truli..Da li to hoce zbog prevelike vlage?Praticu situaciju kroz par dana i ako se sve vise to pojavljuje skinucu sve sto se iskoristiti moze..Inace ce sve propasti..Dve biljke imam i obe ista situacija
pušnica nije u funkciji više godinu dana, mislim da ne može povući nikakav više miris, mislio sam dal je dobro mjesto općenito za sušenje, dal je previše vjetrovito u njoj, da ne bi bilo pizdarije nekejedino ako ti ne smeta sto ce da primi malo mirisa od garezi.
Prijatelju ako u pusnici nema mirisa od predhodnih radnji(dimljenje mesa), pusnica ti je dobro mijesto, slicno nesto ko i potkrovlje, a za potkrovlje znamo da je jedno od najboljih mjesta za susiti, a za vjetar,promaju se ne brini, jer je za susenje i potrebna promaja, hladnije i mracnije mjestopušnica nije u funkciji više godinu dana, mislim da ne može povući nikakav više miris, mislio sam dal je dobro mjesto općenito za sušenje, dal je previše vjetrovito u njoj, da ne bi bilo pizdarije neke