Foto Dve kriticne udovice i dve bele

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
To znam,mogu direkt u kante s ledom,zato hledam da osusim to sto pre. Slikacu sutra ujutru da vam pokazem kako sam dosusio par grama i kako cu susiti ostatak. Jer smo tako u mogucnosti:cool:.
Takodje me sutra ceka trimovanje onoga sto sam danas nabrao. Nadam se da cu moci iako je prosao dan od berbe. Krecem rano,po mraku,sa lampom,led,naravno ::listomahanje:: . Kako drugacije i da trimujem pod lampom koja je sad na punjacu 1730407206703830268657552836262.jpg i lozim vatricu da ugrejem zidove,moram ladno pivo da nabavim,bice mi suva usta od adrenalina.
Pozdrav do ujutru....

• Sviđa mi se
Reactions: trevor

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Hvala bro,kad sam vido da za 3 dana stize minus,kako sam ubrzaonsam mogao da spakujem sve u jednu kantu od 25l oa sam dve grane po 80cm nosio u visini glave ::listomahanje::. Posle trceci na potkrovlje jer su stelenice do puta,kola prolaze a ja unosim kilo vutre,ulecem u potkrovlje da niko ne provali i seci,seci,seci,seci... nisam stigao da trimujem,samo da ostavim grane na striku, a sutra od 6:00AM idem. Nadam se dobrom rodu

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Evo ga konacno sam zavrsio trimovanje i odvajanje popcorna i batica za has ,obzirom da najavljuju minus mogao sam tamo da ga ostavim napolju,jer cu tu da pravim has,al bolje da bude suvo pa zamrznuto,pa cu kad zavrsim sa vutrom,da predjem na hash.
Zbog pomenutog minusa ja sam se odlucio za susenje na drva. 20241101_084708.jpg 20241101_084718.jpg 20241101_090609.jpg 20241101_090639.jpg 20241101_090722.jpg
Pored ovoga imam i 200g suve kao 30ak grama suvog trima,izmericu sve kad dodje vreme.
Trenutno imam nameru da lozim dva puta dnevno,tad i da luftiram da izadje vlaga,ali to je sporet na drva koji jede vlagu. Za par dana ce da se lepo osusi i moci ce da se teglira. Posle toga tegle cu da ususkam medju neke dzempere u komodu,na par dana cu da ih proluftiravam i da lozim da zidovi ostanu topli kolko-tolko,kad se sve zavrsi gasimo vodu da ne smrzne vodomer::ludak::::volimj::
Za sad toliko vidimo se za par dana sa gramazom.....

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Pozdrav drugari.
Kod mene dva dana traje grejna sezona. Zeznuto kad odem da zalozim,pa sacekam 15-20 minuta,pa ubacim jos drva,kolko moze da stane i zatvorim. E tih 15,a nekad do 30 min,lozim do puuuno zara. Tad je pakao ::ludak:::grrr::drull:,sav sam mokar,znoj kaplje u buxnu dok rolam. Brisem se ali ne vredi,ali se hladim hladnim pivom. Svaki dan drugo,iz zezova,al da bude ladno. Na kjurenju je 92g trenutno,verujem da cu veceras imati vise,jer je dosta visecih suvo.
Svaki dan drugi ukusi 20241102_110343.jpg
Ovde ima 92g 20241102_103136.jpg ovo je na susenju 20241102_103145.jpg 20241102_103158.jpg
A ovo je more trave na @Igorče nacin,kao i more trima na @Igorče nacin 20241102_105510.jpg 20241102_105545.jpg

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
E pa drugari stanje je ovakvo.
Sve je spakovano za kjurenje 20241103_082225.jpg
Ovde u tri tegle i dve kese uz zid ima oko 550g i ova kesa pored tegli 200g suvog trima i popcorna,kao i manjih batica. To sve ide u stari regal izmedju rucno pravljenog ,perjanog jorgana i tri cebeta IMG-c583d9c81dc057c2105f52b8ebb26b25-V.jpg
Osim trima njega sam poneo da zaledim. Uskoro cu i šišha da vimpra ::volimj:: . To ce biti zabelezeno negde drugde. Ne ocekujte od mene da vam opisujem ukuse. Trenutno su sve vutre izmesane,samo se jedna odvaja po boji,vuce na ljubicasto,prvo skinuta.
Bice valjda dosta do sledece berbe.
Sto se mene tice, dnevnik moze da ide u zavrsene,ako neko od moderatora smatra suorotno,molio bih da mi kazete sta je jos potrebno. Ukus vutre kao i miris su dosta intezivniji,cak moja zena kaze da ova vutra smrdi vise od indora :(
Za sledecu godinu spremam zemlju da zasadim jagode ,da bih imao razlog zasto idem svaki dan na sajt. A moracu cesto da obilazim,ako mislim da iz automatika izvucem maximum kombinacijim treninga.
Ovde ce jagode,kupicu 10-20zasada i pokusacu da izvedem 12 kom iz semena,imam kupljenu sejalicu, ali visine 6-7cm,a narucio sam od 10cm Screenshot_20241103-101524_Temu.jpg tako da cu imati dve. Jedna ce za jagode druga za vutru,ili neka kombinacija. Ovde idu jagode 20241103_090531.jpg
Veeeliki pozdrav iz Shumadije:banana_rasta:

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Ma sta ima cebad da mi mirise meni je vazno da se vutra ne smrzne i dobro izkjura. Svake godine unosimo u tu prostoriju muskatle i one opet cvetaju,ali mozda one mogu da podnesu odredjen minus. Ovako ususkano ne bi trebalo zimus da bude problema bez lozenja? Zena ne da da donesem kuci,a i ne bi mnogo je to. Drzim tamo cesto preko zime kantu punu vode,jer zatvaram vodu na cesmi da ne pukne vodomer kad bude veci minus. Ta voda nikad nije zaledila,iako je hladno napolju... Videcu vec. Ubacicu neki termometar tamo oa cu da ga obilazim ako bude velikog minusa da lozim ili da ga odnesem negde u toplo.
Imam ruzmarin,dva zbuna,jel moze on?

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Upravo svanjava i temperatura pada ispod 0. Otisao sam do vikendice,podlozio jednu vatricu,cisto da mi ne radi crv sumlje. Unutra je toplije nego napolju ima bar 7-8°C ,ali uz vatricu ce da bude sigurnih 10-12.
Necu da mislim. Proluftirao sam gandzu u teglama i kesama,taman se osusila koliko treba,sad ima jos vrlo mali % vlage,zanemarljiv,a ipak vazan za kjuranje,znaci da ce da kalira jos 2-3% do kraja kjuranja.
Za par dana krece hash avantura koju mogu i ovde da prezentujem. Koristicu filtere za farbu120mikrona,cuo sam da ima. Veliki i platneni

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Upravo kupio 10 filtera za farbu,prvo ce kroz njih da prodje,ne znam velicinu,kad sam ih pitao za velicinu otvora,gledali me blago telecim pogledom :zvezda::. Uzeo sam 10,km 17308177479581641186088863388964.jpg 17308178160832768871285580459502.jpg , a ovo su za kafu. Uzecu i zensku carapu,zimsku pa cu da isprobam sve. Pa cemo znati kako to.
Edit : Probao sam kako fukcionise filter za kafu sa obicnom vodom i video da ako se izvrsi i mali pritisak na njega,on popusta na dnu i otvara se. Ja sam mu doskocio heftalicom i napravio ovaj ojacan filter koji cu sad probati 20241105_183201.jpg
Jeeees :banana_rasta::skot:::rasta::vutra:protok vode ostao isti,prvo sam zavrnuo rub pa zaheftao. Podnosi pritisak i trljanje kad je natopljen vodom,ne otvara se lako. Verovatno je pozeljno pogoditi lepo rub filtera sa heftalicom, a da se ne probusi i filter,mada mislim da mu ne smeta. Ovako moze 1 filter na teglu i polako. 10 tegli 10l ili vise,vode sa kifom. Tebalo bi do ponedeljka da dobijem bubble hash. Ne ocekujem puno,a jedva cekam da probam da vidim sta cu da napravim na kraju :ajnstajn::lol::wave:
A i zensku carapu cu da kupim, da probam teoriju...

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: turpijant

turpijant

Aktivan Član
07.06.2015
375
1.452
143
35
Poenta je da zenska carapa ne bude nova! :rasta:
Salim se igorce. Imam ja savet za tebe jedan vezan za buble hash. Pravio sam ga vise puta pa tako i probao sve iz "kucne radinosti". U kofu led i ledena voda, ubacis materijal, izbuljas to sve po kanti i onda tipa na srafilicu mikser,bar sam tako ja, snadjes se zavisi od kolicine. Sita za farbu ce ti zavrsiti sav posao,meni se tako ispostavilo, mislim da su 150 mikrona uglavnom ta farbarska, ako me secanje ne vara.. Prvo provuces materijal kroz ono kuhinjsko sito, prvo plasticno sa vecim rupicama, pa posle ono sa mrezicom ali ne tako sitnom, nakon toga kroz filtere za farbu. Posle kad se slegne sve, visak vode ti je najbolje malim crevcetom izvuci na prirodan pad, sve ostalo remeti naslage na dnu, ili biti jednostavno jako pazljiv...
Sto se tice tegli, na dnu kad budes morao da "pokupis kajmak" imaces maloo muku, pa ti preporucujem da nadjes neko drugo "pliće" sudje, ili tipa ono vatrostalni pleh stakleni. Materijal kad budes trebao da skidas sa tih povrsina, zaledi i materijal sa sve posudom i par kasika ili cega vec sto budes koristio za "guljenje". Nadam se da sam ti olaksao bar malo putesestviju, jer ja kad sam radio prvi put, ozbiljan belaj sam napravio, milion sudova isprljao, pola posle morao da bacim itd itd.. Pozdrav Igorce i preporucujem ti MalawiStyle da probas da odradis sa sitnim hedovima i trimom, ispadne dobro i ne moz se pogresi, a i ne izvaljuje se miris. Manja zezancija dosta od toga, vise dobijes, i mozda najveca prednost kazu da dozri u tom procesu "fermentacije"..

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Uh bro moj @turpijant ,sad ni pade ogroman kamen sa ledja. U zamrzivacu 200g trima od toga je 100 popcorn i manji batovi,dodajem jos 50ak g batovine. Imam srafilicu,nije beka al vrti. Samo da kupim nastavak za farbu,najjeftiniji. Imam u planu da 2x ponovim proces,a za ove farbarske sam i ja bizicovao da su ol rajt. Za 5 dana idem tamo da pravim hash. Krecem oko 6,7 ujutru,dok je ladno,nosim 8kg leda,valjda ce da bude dosta,il uzmem 10,da zaokruzim. Tamo imam cesmu napolju gde leti ide polu toola,a zimi ledena voda.
Znaci da se be blamiram kupujuci carape i da se be zezam sa tim. Imam ono bas sitno kuhinjsko sito i ono za testeninu,ponecu i to,ko zna kakve sve posude imam tamo.
Samo ne kapiram ovaj poslednji korak za kajmak,kapiram da bude plitka posuda da bi to lakse izvukao spricem,imam veliki od 70ml. Pa posle predjem na 10,pa na 5.... ostatak planiram da osusim pored sporeta,na toplom,ne vrucem,ili cu laganim isparavanjem na suncu,nemam pojma videcu sta ce da mi padne na pamet.
Za hash vaze ista pravila,ne preko 100°C,moze 30ak da se olaksa mesenje i presovanje? Ili da ga ne zagrevam uopste?

turpijant

Aktivan Član
07.06.2015
375
1.452
143
35
Bracala moj, kapiram da hoces da se opremis dobro ali 8kila leda ti ne treba :sesir:. Pola od toga i vise nego dovoljno.
Pa taj zadnji deo moras da razmisljas 2 koraka unapred. Kazem ti uzmes crevce malo, tipa fi4 ili 5mm,i sa njim na prirodan pad izvlacis vodu(kao kad vadimo gorivo iz auta na primer ::nono::)
Ne opterecuj se previse, kad izvuces vodu do same granice sa materijalom, ostavis da ispari, negde na toplo. I jos jedan savet, ostavi posude sa materijalom da se slegne lepo, bar 36h 48h,ne zuri,pa tek onda vadjenje viska vodice. Malo i prelistaj tamo po forumu, svako je svoj nacin opisivao pa se pohvatas. Ima i tutorijala bukv, ali video si to sigurno. Aj polako,srecan rad!

Moras da ne preteras sa odnosom vode i materijala, nek bude gusto ali opet dovoljno vodeno, jer dobijes mnogo "vodice", puno posudja a tanko sve bude na dnu. Skontaces sve i sam kad krenes

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Ne zatvarajte mi dnevnik,hocu ovde da iznesem postupak pravljenja hasha,a do tad cu da imam malo kjuranu vutru,vec je pocela da menja ukus,vuce na citrus jedna biljka,a sve imaju jak miris i ukus. Dobra vutra daleko mirise.
Tolko leda nosim radi sigurnosti da cu imati dovoljno,nemam posle nigde blizu led da nabavim,bacicu visak,stavicu u limunadu :banana_rasta:
Trenutna spoljna 0,a bice -2 vutra je u zatvorenomprekrivena stiroporom i cebadima,ali cu kasnije da skoknem da podlozim,cisto da podignem temp,da me ne boli glava od razmisljanja. To odoh sad dok nije svanulo.
Taman da pootvaram onu vutru da je promesam malo da dobije cist i suv vazduh

Poslednja izmena:

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Evo me na pauzi za buxnu i klopu i udario sam malo pivo Birra moretti, da se malo opustim pa u vozbju.
Jutros je bilo -2 pa sam podlozio dve jake vatre da bude prijatno u sobi gde se kjura,pre ce da se zavrsi taj proces ako nije niska temp. Barem ja tako logiciram. Ali sad je ususkana osim jorgana i cebadi ima i jedan stiropor koji mu je dobra termo izolazija. Ostaje mi jos da odvojim 50g svetova da zaledim i njih,da u nedelju rano imam sve pripremljeno..
Zena ce da hefta filtere probacu kako to funkcionise,mozda bude revolucija u cedjenju hasha,ko zna ::volimj:::bocni::::listomahanje::

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Ljudi jutros u pola sest,palim kola,na plin,ne radi pumpa za gorivo. Nece i nece i nece i izvuce struju. Dodje koleginica vozi KIA izvadi kabloce,kamionske majke mi,ko prst debele. Ja poce da verglam,auto i on samo sto se nije uoalio,kad cujem zenski vrisak,izula me. Podigoh glavu,a iz haube dim,vatra,upalila se neka plastika sa kablovima. Ja to ugasim,preparkiram i sad cekam gazdu da vidimo,sta cemo. Ali ja se nadam slobodnom danu. Ako tako bude danas jedan za hash. 20241107_094510.jpg sve sa spiska je spakovano u auto. Led kupujem kad krenem u laboratoriju za proizvodnju teske opojne droge,hasish u narodu poznat kao shit ili ti govno :rofl::mario::
Dodao sam 35 g vutre,hedovi 20241107_061444.jpg
To je vec 3 sata u zamrzivacu,bice taman za sat,dva. Zamrzivac je narihtan na SUPER , to je nize od 28°C,duboko zamrzavanje,da se sve lepo zaledi i onaj trim od pre par dana i ovi hedovi. Ne znam koliko mi treba vode i leda,a koliko vutre,da ne napravim 50l za procedjivanje,to ce 3 dana da se cedi. Pogledacu malo turtorijale pa cu od oka. Zapamtio sam da ne treba da se napravi bljuzga,zato materijal nisam mrvio,gledao sam da ostane u sto ocuvanije,to ce mixer da razbije. Da poslusao sam kolegu @turpijant i srafilicom cu,evo ga nastavak,najmanji koji su imali 20241107_091617.jpg ionako mi slaba srafilica,al bolje nego drvetom da mesam. Kad ispraznim bateriju imam komsiju koji ima struju pa cu da ga zamolim,a nismo u nekim odnosima,ja ga izbegavam,da ne sutra ne bi posecivao svaki put kad dodjem,onda pisi propalo za sve sem za jagode.
Ovo je torba spremna ceka da idemo u hashovanje 20241107_091626.jpg .
Odo zvao me gazda,sad cu saznati dal danas pravim hash il ipak u nedelju.
Edit ; :banana_rasta::mario::::listomahanje:::zvezda:: pokvario sam ga nacisto,odoh da pravim hash. Bice sve u novom postu objavljenomveceras. Pozzzzzzz

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Infinity
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.