Sigurnost sajta

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

makisplit

Aktivan Član
07.03.2012
500
133
0
44
a jeste me nasmijali majke ti....ljestve,kombinezoni,nocna optika.....sina ti isusa pa ponesi sa sobom i ak-47 i ako se ko makne udri brate ne pitaj ništa LOL....radi paranoja raznovrsnih strahova i komplikacija se najviše pada...zato što jednostavnije i što manje muvanja a ostalo prije toga pripremi,ne ici ko mušica bez glave 100 puta

• Sviđa mi se
Reactions: Buba Švaba

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.207
6.216
258
Kakvo rastinje, sikare, nepristupacni tereni, pa nece se drotovi igrati corabake sa konopljom. Puste kera cim osjeti miris marihuane i za njim, lociraju sajt i ostaje im cekanje da dodje zeteoc!
Nisam paranoidan, ali me psi zabrinjavaju. Razmisljam kako neutralisati miris i Bogu hvala nista mi ne pada na pamet.

makisplit

Aktivan Član
07.03.2012
500
133
0
44
Papa Romeo je napisao(la):
Kakvo rastinje, sikare, nepristupacni tereni, pa nece se drotovi igrati corabake sa konopljom. Puste kera cim osjeti miris marihuane i za njim, lociraju sajt i ostaje im cekanje da dodje zeteoc!
Nisam paranoidan, ali me psi zabrinjavaju. Razmisljam kako neutralisati miris i Bogu hvala nista mi ne pada na pamet.

likovi sa psima što šetaju ti prave nelagodu?
stari ja po tome iz kuce nebi izlazio...a šta misliš o tome da je postavit minsko polje 500m u krug oko sita i zapisat koordinate,pa nek letu psi po atmosferi?

pa gle...ideš di si odlucio a to dobro prostudiraš i ne bauljaš okolo 100 puta pa nek oni cekaju,po meni bi mogli i šator napravit ako ce to ministarstvo platit....kad imaš dobar site nema hodanja gore-dole...priroda je cudo i obavlja vecinu posla,postoju 2-3 kriticna trenutka a za to postoji glava koja nešto isplanira

Papa Romeo

Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.207
6.216
258
Hahaa, nemoj zafrkavati. Kakvo minsko polje i ne izlazenje iz kuce. Rekoh ti vec da nisam paranoidan, vec samo razmisljam o dodatnoj sigurnosti.
Bas sam se ufurao u neutralizaciju mirisa, moracu posvetiti puno vise vremena tome.
Doduse, kada malo bolje razmislim, sajt je sakriven i zarastao, tako da nema nekog vjetra da raznosi miris, jedino neke letece cuke :)

Da, u pravu si. 2-3 kriticna momenta se mogu uspjesno prevazici. Da se cvijece pobere nije tesko uhvatiti momenat.

Papa Romeo

Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.207
6.216
258
@vjeverica "Ja ti mogu jedino preporuciti da uz travu posadis i neke druge biljke koje imaju izrazen miris, ne znam sada koje napamet, ali nije ih tesko naci"

Hehehe, gladiole npr., vise ih vole mirisati od konoplje. Jbg, ove dzukele su istrenirane da zanemare ostale mirise, ma koliko intenzivniji bili. Drze se dobre stare vuve, a mozda su se i dzukci navukli na nju :)

Sto dublje ulazim u kerove i mirise vise se smaram, odustajem od brige za iste. Neka sve ide svojim tokom i neka svako radi svoj posao, pa dokle ko dotjera! :)

milutin

Aktivan Član
14.01.2012
168
41
28
83
Na manje od 10 metara od sajta, priblizio mi se copor vukova. Mislio sam da sam jebeno mrtav, srecom nisu me bas skuzili ili se nisu snasli kad sam poceo sprintat.

Kako se osigurat protiv ovakve bande? Znam da inace covjek nije njihov standardni plijen, ali kad si sam u sumi, a oni u coporu i gladni, vrlo lako mogu napast ...

Koje metode i tehnike za izdominirat vukove?

Gewind

Aktivan Član
23.04.2012
125
26
0
39
@nenash hahahahahahahahaha xD

Ne znam stari za vukove, moram ti reći da ti je satj lud bola xD :D -Ja se bojim da se oko mog murija ne mota, a ti nekoj vukojebini posadio, i tačno se bojiš za život kad ideš tamo :D

Zar se vukova može tek tako riješiti? Možda da vas više ide ako može tako... I vatre se boje vjerovatno, ali mogao bi popušiti tako travu malo prije nego što bi htio xD A da ne kažem popušiti tvorza :D

Ne znam... navandu sam, smiješno mi je ovo nenashevo "Jel ti to ozbiljno?" drama :lol: .... Sretno kako god :)))

• Sviđa mi se
Reactions: skabum14

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.848
44.496
3.198
Bekaa Valley
milutin je napisao(la):
Na manje od 10 metara od sajta, priblizio mi se copor vukova. Mislio sam da sam jebeno mrtav, srecom nisu me bas skuzili ili se nisu snasli kad sam poceo sprintat ...

tesko da te nisu skuzili na 10 m. sumnjam da su leti gladni kao zimi, verovatno su samo u prolazu

18.04.2012
35
7
8
HAhhahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahhahahahaha ISUSEEEEEEEEEEEEEE ..... Evo ljudi nasmijali ste me do suza ali LJUDi bas do SUZA i trbuh me boli i to žešce a nista pušio nisam :D hahah .... O cemu je vamo rijec vise o vutri i kako osigurat sajt ili lovu na Vukove ili mozda se bacamo u sadnju mina po okolnim poljima ili cak se igramo srednjovjekovnih vazelina i cuvanju dvoraca s kopanjem rupa i postavljanjem siljaka unutra ... Ili smo ipak moderni pa pljackamo najmodernije draguljarnice pa nam trebaju Night Viosioni i polakilometra bakrene zice za dizanje nekakvoga mosta u zrak .... Boze boze umro sam od smijeha .... Pa dajte koji vam bog ako vas toliko strah nemojte sadit i mir ja imam 10 biljaka u dvoristu doma dvije pod najlonom u sred dvorista ostatak u vocu ako dojdu dojdu pomirio sam se s time ak cope jbg sta je tu je prihvatio sam rizik sadnje i nadam se uzicima ako sve projde kako treba tako cu se pomirit da sve sta sam uzgojio budem nekako i popusio :D :D :D :D i nece mi bit tesko :p ... Sve u svemu poanta je ova ako mislite da je mjesto nesigurno nemojte sadit i amen nema tu oce nece ... Ako mislis da je sigurno pa brate sadi onda i šuti gledaj da ides sto rijeđe tamo ( po potrebi ) ali ovo sta sam sad se nacito vamo ima svega ljudi i presmijesno mi je ozbiljno :D :D nadam se da nikoga nisam uvrijedio i omalovazavo ali niko nemoze rec koliko je mjesto sigurno osim nas samih koji smo mjesto izabrali đabe pricate vamo koliko ima do tog mjesta kuda se provlacit morate itd kad smo mi daleko od taga mjesta VI (MI) zivimo blizu toga mijesta i mi najbolje znamo dal mozemo posadit ili ne .... Prvo i prvo prije svega ostaloga pomirite se s kaznom ako vas uhvate znaci padnes sljedi te kazna pomiri se s time i onda krenu u sadnju naces najbolje mjesto i proce sve bez brige milijon posto jer kad si jednom utulis sta te ceka ako sjebes vjeruj nepravit ces i nac takvo mjesto da nes past ... P.S. MOje misljenje ... Pease Out ....

milutin

Aktivan Član
14.01.2012
168
41
28
83
@ draks

ne razumijem sta hoces reci? mjesto nikad nije 100% sigurno od pronalaska. ali zato naravno da postoje bolja i losija mjesta, trikovi i pravila kojih se treba pridrzavat.

"prvo i osnovno je pomirite se s kaznom" ? to mi i nije bas primamljiva ideja. radije bih bio na slobodi dok jos ne moram viagru kupovat.

thermal vision protiv sačekuše je, smijali se ili ne, poprilicno ucinkovit. i to je to ...

@ nenash

najozbiljnije ... po zvukovima koje sam cuo djelovalo je kao da ih je bar 5, rastrkani, kao da se primicu u formaciji nekakvoj. ja sam bio na uzbrdici, oni su se lagano penjali do mene, malo sam ustao i provirio i vidio odmah dvoje ravno ispred, jedan na ni 10 metara njuska nesto po podu, vjerojatno moje tragove, i jedan manji jos 10 metara iza, a desno, tamo gdje nisam pogledao, suskanje je zvucalo jos blize. kad sam izrezonirao da nemam sanse sa motikom protiv njih, poceo sam trcat bolesno, zesci adrenalin, nisam noge osjecao 2 sata nakon sto sam se popeo na neko stablo, s kojeg se isto toliko dugo nisam spustio.

Tako da, to kad jednom dozivis, naravno da ces razmisljat o bakljama, petardama, suzavcu, sačmarici i ko zna čemu za idući posjet sajtu.

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.147
6.163
298
55
mislim da ti je dosta pištolj plašljivac, onaj na sitne 6 mm ćorke (ne treba ga prijavljivati za razliku od plinskog) a podosta je glasan i rastjerati će sve životinje... (cijene se kreću oko 20 eura, možda malo manje)

macedonia

Banned
Banovan
15.11.2011
157
67
0
44
metalmaniac je napisao(la):
mislim da ti je dosta pištolj plašljivac, onaj na sitne 6 mm ćorke (ne treba ga prijavljivati za razliku od plinskog) a podosta je glasan i rastjerati će sve životinje... (cijene se kreću oko 20 eura, možda malo manje)

mozes kupiti vazdusni pistol sa bocicu moze ispaliti okolo 70-80 dijabola ----sa jednu bocicu---- a nemoras da ga punis posle svaku ispaljenu dijabolu imas burence sa 6 ili 8 dijabola i samo pucas i brzo se puni sa novih 8 dijabola otprilike za nekoliko sekundi znaci dodje ti to kao polu automatski :)))
e da i nije skupo otprilike 30-50 eura i netreba ti dozvola za to samo prijavis sa licnu kartu i ides u rekreaciju :))

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.147
6.163
298
55
zračni pištolji znaju biti dosta skuplji od 50 eura ali su jako dobri, što god da pogodiš sa time to će pobjeći glavom bez obzira jer vraški boli kada dijabola pogodi...

nenash

Aktivan Član
14.11.2011
225
70
0
99
Ma dajte ljudi, kakvi vukovi!? Da nam to servira sharplaninac, pa hajde. Ne kažem da ih nema u Gorskom kotaru i sl., ali čopor...
Pa on pobjegao trčeći. Ma važi...
Dečko je prije petnaestak dana imao ideju da ide na sajt s lotrama u ronilačkom odijelu ili tako nešto.
Milutine, izvini što ovako pišem ali mislim da si inteligentan tinejdžer sa bujnom maštom i viškom roditeljske love.
Evo, ja planiram seliti u Afriku i growati. Šta mislite kako da se zaštitim od nosoroga?

• Sviđa mi se
Reactions: Badi and stevke00
18.04.2012
35
7
8
milutin je napisao(la):
@ draks

ne razumijem sta hoces reci? mjesto nikad nije 100% sigurno od pronalaska. ali zato naravno da postoje bolja i losija mjesta, trikovi i pravila kojih se treba pridrzavat.

"prvo i osnovno je pomirite se s kaznom" ? to mi i nije bas primamljiva ideja. radije bih bio na slobodi dok jos ne moram viagru kupovat.

thermal vision protiv sačekuše je, smijali se ili ne, poprilicno ucinkovit. i to je to ...

.

Pa mislim da se podrazumjeva da nije sigurno niti jedno mjesto ... Al koliko je sigurno to mjesto TI najbolje znas i ko zna mozda od ovoga vamo neces primjenit niti jedno pravilo pa ces odradit sve kako treba ...

Pa sta sad idem posadit 5 stabljika i imam iducih 4-4,5 mjeseci paranoje ko ce me vidjet sta kak bla bla .. Pomiris se s kaznom i odradis sve kak treba ako nista miran si cijelo vriijeme bolje zapazas primjecujes i tako dalje ( to je moje misljenje ) Nekazem da nije ali ( onaj sarkasticni dio je trebo docarat da neradite znanstvenu fantastiku od sadnje ) Boze moj ko ima 1000E da si kupi termal radi jedne bilje onda je nemora ni sadit nek ode i nek kupi vutre za milju eura samo taj ko ima nece se zaustavit sam na tome bilo bi tu jos svakakvih rekvizita ...

Da ne pisem post za postom ..... Oko biljaka nabavi one mini - gun-ove sta se micu ko ventilator vamo tamo i u krug postavljas ko u video igricama i nema da neko pridje ti kad ides s 15 km mozes ih ugasit zalijes fino i odes upalis ponovo i ko ti sta moze ja mislim da bi to bilo najbolje ko pridje pokojni je ! :dada:ludaci_lol:

26.10.2011
47
1
0
44
nema sigurnog mesta tvrdim 100% samo mozes imati ili nemati srece. prosle godine sam naleteo sa drugarom na jedan sajt sa 5 biljoza pocupao dve muske mozda sam malko zakasnio ali svejedno... sto se tice milicije nace vas samo ako uletite nekom u dzep? sta mislim kad kazem dzep, neki od nas su imali prinos prosle godine kako tvrde 1600 grama odlicnog skanka pa ti racunaj 1600 x 10e = 16000evrica i jos ako imas veca usta pa se pohvalis da si sam sejo budi siguran da sledece godine imas pratnju a kad samo za sebe radis bezbedan si od policije 100%.drzao sam biljku u dvoristu iza kokosinjca i keva me izvalila pred sam kraj pocupala bilju i bacila na smetliste.kad sam je pronasao odneo sam je u debelu hladovinu imala je pomalo budjav ukus ali se rado secam kako sam je topirao da bi pusio vrhove neznajuci da se to radi zbog kvaliteta i kolicine...svejedno odkad je sagradjen kokosinjac tamo niko nikad nije ni zavirio a kamoli prolazio a biljku su pronasli e to vam je losa sreca sa happy end