Sigurnost sajta

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

zola

Aktivan Član
11.12.2012
264
613
93
34
Jamaica
Evo da odam jednu malu tajnu za guerilla grovere. Jedna investicija od 150 eura moze vam glavu spasiti. Stavite lovacku kameru. Namjestite da slika na pokret te tu istu mozete spojiti na komp sto ne bi preporucio a mozete je i spojit na mobitel koji ce te imati negdje u steku i koji ce te provjeravati prije svakog obilaska sajta. Sretno :)
A panduri ako nadju kameru mozda mogu da provere na koji je telefon povezan , zato je valjda bolje kupiti neki jeftini telefon koji sluzi samo za to, i onda ako nadju stek i kameru samo bacis telefon.

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.839
358
Sve su ok opcije,treba imat nešto što iz daljine snima,jer običan mobitel može na 50metara ljepo snimat. Ja si preko Alfred security aplikacije pratim sve u sobi,tj imam sobu pod video nadzorom,a na drugom mobitelu mogu gledat online,stisnut sirenu,upalit svjetlo,pričat i to je free,ostalo zumiranje i dr. se plača!
Jako jednostavno,jer se kamera i mob spoje preko qr koda. Ova u sobi je stalno na wifi i ako detektira pomak,odmah dobijem obavijest. Čak kad je na high osjetljivost,opali snimanje kad se naoblači. Može se stavit,da ignorira životinje i za to treba premium,točnije plačat nešto sitno.
Kamera mi je Huawei p20 stalno na punjaču. Kad idem van,palim ga preko mobitela i točan je,osim ako ti je buraz lumen,pa isključi wifi,mada i to vidiš. Ima za pogledat kako je držala signal i skroz je gore pin,kad odem van,pin padne:)
Šalim se,ali da hoču,stavim drugu karticu i mobilne podatke. Kamera troši mjesečno oko gige.

• Sviđa mi se
Reactions: Ćyro and turpijant

ming

Aktivan Član
16.09.2014
253
656
93
Koristio sam ja jedno vrijeme te kamere i to samo komplikuje stvar. U gerili obično nemaš utičnicu sa strujom tako da računaj na baterije kojih ide 8 u kameru i traju nekih 10 dana (zavisno od količine aktivnosti). Treba ti kartica za mobilni koju moraš puniti internetom. Slanje na email nije loša opcija samo ako je gmail u pitanju zna da blokira tu mail adresu (vidi je kao spamera) kada vidi da dolaze slični mailovi. Kameru možeš koristiti i bez mobilne kartice, samo ubaciš SD karticu na koju će snimati, ali to je onda zezancija jer moraš doći do kamere da bi pokupio SD karticu, pa onda u nekom grmu pregledati je li šta snimila, baš komplikacija. Moraš paziti da i tebe ni u kom momentu ne snimi jer ako neko pokupi kameru i pregleda snimke...
Onda sam prestao to da koristim.

Jednostavno sigurnost baziram na tome što sam izabrao mjesto gdje normalan (a ni lud) čovjek ne bi kročio. Sajt mi je izvan grada na jednom poprićičnom brdu koje je dosta nenaseljeno. Dođem autom tu pa onda jedno 1,5 KM uzbrdo, ranac na leđima sa 15 l vode. Sajt je smješten u teškoj neprohodnoj šikari osamdosta divlje kupine u kojoj sam napravio neprimjetni putić koji ide cik-cak (mnogo teže za provaliti). Na jednom mjestu se uvlačim kao zmija pa računam da nema te budale koja će se zavući tu eto onako. I stvarno evo već 10 godina sve fino fercera.
Iz početka me je znala lupati paranoja, svašta nešto, ali vremenom se čovjek opusti i što kaže @RAOZA, klupica. Napravio sam klupicu na sajtu da mogu ko čovjek sjesti zapaliti cigaru i diviti se biljkama. :)

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.433
17.839
358
Pa ima sa sd karticom,ali to je pod normalnim da i ona pada,ja sam mislio da tražimo rješenje umjesto takvih kamera:) mogu i ja sjest i pratit situaciju,dođe mi na isto. Ovako barem ne berem brigu, znam isti čas kad su me čopili,nema tako brze mreže:)
Šalim se ,ali poanta nije snimat biljke,bitno da ti iz neke udaljenosti,vidiš zbivanje oko sajta,u tvom slučaju žbunja.

Što se lokacije tiče, svaka čast :thumb:
Žalosno da čovjek u svom dvorištu,na Balkanu i sl.ne može biljku posadit. Da sad ne idem u drugu temu,kamera treba biti dalje od sajta,da ako te i ulove,kažeš snimaš ptice:)

• Sviđa mi se
Reactions: Ćyro and ming

ming

Aktivan Član
16.09.2014
253
656
93
Mozda se nisam dobro izrazio. I ja sam snimao prilaz tj jedan jedini mogući put do sajta ali sve je to dosta blizu sajta. Da bi izvadio sd karticu znaci moraš doći maltene do sajta pa onda tu karticu pregledati tu u nekom obliznjem grmu itd. Meni prevelika komplikacija.
To sto kazes da je zalosno, slazem se. Hebem se po cukama, ruke uvijek izgrebane od trnja, a sve sto zelim je da ni sa kakvim likovima nemam posla nego svojih par biljaka da uzgojim da imam za sebe. Zadnje dve god sam redukovao pa samo jednu foto uzgojim i meni dosta za godinu.

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Ćyro