RQS F1 Titan 3x feat. Lumatek 200 w ats pro

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

dedeor

Aktivan Član
31.10.2022
153
621
93
37
Dobro jutro , dobri moji ljudi ! Eto mene i brze nego sto sam mislio i to sa sve planom da zaglavim sto manje u novembru :) Na kraju covek planira , a bog kaze kako ce biti.
Za pocetak :

-Homebox 80x80x180
-Ac Infinity 350m3/h
-Lumatek 200w ats pro
-Secret Jardin oscilirajuci i grow pro ventilator od cega trenutno radi samo prvi.
-Air pot 9l 3x ( ovi 9l potovi ostaju tu dok god se ne osetim slobodan da predjem u 2x12,5 l ) :D
-PH , PPM merac (koje bi trebao ponovo kalibrirati verujem, al moram nadjem temu i lepo vidim , jer zaboravio sam kako :) ) Mada mislim da su veoma priblizni i dalje , no dobro.
-Zemlja All mix plus Light mix , mixao sam 50:50
-Mrezica zu susenje, zdravlje boze

-Bio Bizz : Root Juice , Grow , Heaven, Top max , Bloom , Fish mix , Alga mic ,Acti vera , PH down , PH +,Magnezijum ,CallMag
i Bio Bizz microbes kao jedino bocica koju do sada nisam koristio .

Upravo u vezi toga hteo sam pitati da li je ok da krenem sa mikrobima kad i sa root juice.om pola prep. doze ?
O njima znam da se vezu uz koren , pomazu biljci da se u sirem opsegu ph.a vrednosti uzima hranu i da imaju jos 1001 funkciju gde sam tanak ko palacinka :D
Ljudi svaki savet , komentar , predlog ko i uvek dobrodosao pogotovo evo u vezi mikroba :)

Ovo je na neki nacin povratak na mesto zlocina za mene u smislu izabira semena , jer prosli grow sam jednog udavio u potu od 12.5 l .
E sad ja bih voleo da opletim neki LST no strahovi me lome da ne zaglavim dublje u novembar , a poznavajuci sebe kako ja to radim , pa to se zove 1000 i jedan dodir kung fu LST.
Znaci tacno nisam pametan . Eto pojima neam ,videcu kako ide vreme sta i kako . Meni bi najdraze bilo za pocetak da ne pozutim tako nekako rano ko prosli put sto cenim da
sam rano prestao sa nitrogenom i takvi detalji , al opet avantura je potpuno drugacija kad krenem 1001 dodir kung fu sto cu probati da smanjim naravno :D

IMG_2701.jpg

15.08.2024
-12:20 Stavljena tri F1 Titana u maramicu da proklijaju .

17.08.2024
-12:00 F1 Titan1 stavljen u zemlju . Naprskan sa 1.5 dl - vode 6.5 ph
-Zemlja: Bio Bizz All mix 50:50 Light mix
-Temp 29 , Vlaznost 52 , Svetlo 25 % , razdaljina 43 cm
-Rezim svetla 24h za sada , pa cu prebaciti na 18/6

Titan1germ.jpg

18.08.2024

-U zemlju ubacen Titan2 , Titan3 . Isti mix zemlje 50:50 All mix , Light mix bio bizz .
-Takodje naprskane negde sa po 1,5 dl vode .
IMG_2716.jpg

Nekako tuznjikava slika dok ne pozeleni , a nadam se da hoce. U rezervi je F1 Epsilon za nesrecu ne daj boze .
Dakle hvala jos jednom na sansi da ovde kroz dnevnik i iskustvo zejedno uz vasu pomoc probam da dodjem do kraja .
P.S Ne uslikah ova druga dva semena , malo su manje bile klice valjda nisam maler da mi izadje kapica ima i neka dubinica solidna u zemlji pa polako :)
Do sledeceg pisanja dobri moji , svako dobro !

Poslednja izmena:

Infinity

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
21.03.2019
1.867
10.711
358
Super postavka, imaš više iskustva nego prošli put:D. Vjerujem da ćeš dobiti svu potrebnu pomoć, iskusnjare će prepoznati tvoj potencijal. Mnogo sreće ti želim u nastavku:respect:

• Sviđa mi se
  • Love
Reactions: RAOZA. and dedeor

dedeor

Aktivan Član
31.10.2022
153
621
93
37
Ljudi , hvala svima puno na zeljama !
Sone da znas da mi je proslo kroz glavu, nego nisam imao , a inace uvek imam obican beli ubrus za ruke . Probao prvo sa vodom da vidim dal hoce da se razlije farba na ovoj salveti, kad sam zakljucio da nece , reko ajde sta je tu je . Valjda nece takva glupost da mi napravi hari kiri ., iskreno se nadam .

• Sviđa mi se
Reactions: sone1

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.662
11.887
356
To je zato što se mlatiš sa Ubrusarima i Maramičarama mrtvim, pih!
Pređi kod nas Potapača na Mračnu Stranu :D
12h ~ 24h u čaši vode sa par kapi hidrogen peroksida, i pravo u zemlju posle :)

Šalim se naravno, obe metode su super i daju rezultate :)

Sretno u novoj avanturi brat!

dedeor

Aktivan Član
31.10.2022
153
621
93
37
Weindigo hvala puno , nego evo sedim i razmisljam da li sam ja normalan ... posvetis paznju na 1001 stvar i na kraju... to jest pocetku stavim u obojenu salvetu .
Moram priznati nasmejao sam sam sebe posteno :)

• Sviđa mi se
Reactions: Wendigo

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.662
11.887
356
Eh da, za ovo -
Najbitnije je da se ne osuši potpuno supstrat (mislim, i inače ne bi trebalo naravno) i da ih (mikrobe) periodično dodaješ da održavaš populaciju
Imaj u vidu da im treba neko vreme da razrade đubrivo, uglavnom možeš ih dodavati lagano i pre nego što počneš sa hranom, nek rade svoje :)

Biće to super!

• Love
Reactions: dedeor

dedeor

Aktivan Član
31.10.2022
153
621
93
37
Wendigo hvala punooo ! I sad izvini sto dopitkujem , al hteoh samo pitati jos da li je ok da postujem doze koje stoje u tabeli ili polovim i to ?

• Sviđa mi se
Reactions: Wendigo

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.662
11.887
356
Kako god hoćeš, razmnožavaju se prilično brzo :) u idealnim uslovima dupliraju populaciju tipa na svakih sat vremena ili tako nešto (zavisi koje, pojedine aneorobne poput lactobacillus - na svakih 20 min)
Jedino da se ne desi da samo jedna kultura prevlada, ali pretpostavljam da imaš neki koktel raznoraznih kultura (nisam koristio taj BioBizz, ne znam tačno šta je, ali obično bude tako - upravo da se ne desi da dominira samo jedna kultura) tako da obrni - okreni, bude to super :)

Nemoj ih šokirati nekim jakim kiselinama, ako regulišeš ph npr, ili ako budeš dodavao nekad silikon ili nešto - ja ih uvek stavljam na kraju posle svih boca, i pošto je sve dobro promešano :)

dedeor

Aktivan Član
31.10.2022
153
621
93
37
Dobro jutro ,dobri ljudi , situacija je sledeca :

prvi dan : F1 Titan 1 i Titan 2 racunamo 20.08. i
prvi dan za Titana 3 danasnji datum 22.08.

-Kec i dvojka su dobili po 1.5 dl vode plus se trudim da odrzim povrsinu mokrom i naprskam ravnomerno da kolko tolko pospesim vlaznost .
Slicno tako zalivena i trojka , vec sledeca zalivanja planiran root juice zajedno sa microbima .

Eto ga nista previse od nas za sada , samo da upisemo prvi dan , pa do sledeceg pisanja .
IMG_2723.jpg

dedeor

Aktivan Član
31.10.2022
153
621
93
37
Istina , a pritom sam se kao ovog puta trudio da napunim to kako treba . Nakon sto je ova slika okacena inace dodato je jos zemlje , bilo je malo nezgodno, al koliko mi je visina biljke dozvoljavala dodao sam :)
Cyro hvala sto pratis i Bizo hvala sto si tu isto !

• Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo

dedeor

Aktivan Član
31.10.2022
153
621
93
37
Dobro jutro , dobri moj forume , idemo jedan lagan update .

Titan 1, sedmi dan . Kako su izlazili tako su i dobijali brojeve :)
Titan1sedmidan.jpg

Titan 2, sedmi dan , za sada najbolje izgleda .Izasla 8-10 sati posle keca
Titan2sedmidan.jpg

Titan 3 , peti dan Titan3petidan.jpg
Vlaznost nam je negde oko 40 % , nije idealno . Temp 27,28 C ,svetlo jos uvek 24/7

Prvo zalivanje je bila samo voda ,vec drugo i trece sam dodao 0,3g microba i 1/ 3root juice , stim da sam u poslednjem zalivanju pojacao dozu root.a
Zalivane su sa 2dl do 3 dl vode . Lampa je i dalje na 25 % sto planiram uskoro da promenim na 50 % i podignem malo .
Kung fu freestyle sa lampom jos jedna sfera gde kad donosim odluku na neki nacin bacam pasulj :) Dok se ne oseti to kako treba i stigne to iskustvo :D
Iz tog razloga mi je bitno da uvek dodam na kraju kada namirisete gresku u mojim redovima da ce krititka biti rado prihvacena :)
I da pazio sam da kad ubacim root juice da nakon toga koristim ph minus i tek onda dodavao microbe.

I da , prethodni grow ne znam zasto sam bio posvadjan sa secret oscilirajucim jardinom , ali sada vidim koliku gresku sam napravio sto nije radio .
Stranice od satora se tresu , on je okrenut iz visoke pozicije cak blago na gore i biljcice dobijaju usudio bi se da kazem bas kako treba povetarac dole i blago se tresu listici .

IMG_2752.jpg