Pozdrav svima. Dugo sam tražio temu u kojoj cu prvi post napisat i mislim da sam nasao savrsenu. Inace sam ribic odkad pamtim za sebe od malena sam isao s ocem u razne ribolove od kanala , rijeka , velikih jezera...Sa 6 godina sam sudjelovao u prvom natjecanju i bio treci , je da nas je bilo troje al nema veze
, godinama sam provodio sve vise vremena na vodi polako kreniuo u natjecanja. Tad su se poceli ostvarivat rezultati na lokalnim natjecanjima sam ostvarivao odlicne rezultate s 15,16 godina sam na sebi poznatim vodama tukao i seniore ,imam hrpe svakakvih medalja , pohvala od grada i zupanije a od rezultata su mi najbolji uspjesi tri puta zaredom zaupanijski prvak , jednom drzavni i imao sam jako puno uspjeha u ligi za reprezentaciju zavrsio sam kao 7. a prvih 6 je islo na svjetsko u portugal nakon tih 7,8 godina treniranja i pecanja me taj neuspjeh razocarao i nisu moji roditelji vise mogli podnjeti financijski trosakove pa sam prestao s profesionalnim ribolovom... Nakon par godina klasicnog pecanja svega i svacega na svakakvim vodama privukao me saranski ribolov. Zasto saranski ribolov , zato jer je definitivno najkompleksnija "vrsta" lova bijele ribe. Na pocetku mi je bilo tesko s svime jer ta vrsta ribolova iziskuje dosta novaca samo bi mi za stapove trebalo 3,4 tisuce kuna no ima jedna caka otac mi ima ludjacko dobre saranske stapove i pribor za pecanja no nikad mi ih nije dao u ruke bez obzira na uspjehe on bi ih samo tu i tamo negdje zabacio uzivao u njima i tako ( jesam se raspisao ):cool44:ugl. s vremenom na vrijeme sam mu uletao s spikama o saranima tu su i prvi ulovi bili i dobio sam pribor u svoje ruke
. Proslo ljeto je krenilo to ajmo reci ozbiljnije pecanje kupovale su se boile , miksale razlicite prihrane , kupovalo se kukuruza masu kila.Sezona i nije prosla najbolje bilo je par lijepih ulova no nazalost nista iznad 10 kila sto sam cilljao , imao sam komada preko 1o kila na stapu , ljetos mi nesto naletilo na boilu na savi prevrnio mi je cijli rod pod i pokidalo 0,35 predvez ko iz sale , i imao sam par amura na jezeru blizu grada svi su preko 15kg i munjevito su brzi a na jezeru ima puno granja pa uglavnom zavrsi na psovanju svega zivoga i kidanju sistema :/. Znam se puno puta vratit iz ribolova bez ribe i ljudi me pitaju kako je proslo ja im kazem i onda je njihova reakcija et bezveze si isao trosio novce bla bla , al uopce u ulovu nije bit ja i da ulovim sarana od 15kg njezno bi mu izvadio udicu , izvagao ga , uslikao se i pustio ga , jer mislim da je taj trenutak pustanja te ogromne ribe nazad u vodu predivan i definitivno neopisiv osjecaj , zasto bi je jeo pruzila me je nevjerovatan adrenalin , zadovoljstvo a i dobio sam nesto iskustva neka zivi dalje i nek se vrati kad bude veca
. Ljeto sam takodjer provodio s prijateljima na nocenjima sto su jedna odlicna iskustva i uvijek cu ih pamtit , oni su jos pocetnici u svemu tome i uvijek im sve napravim najbolje sto mogu i vidim da sam im uspio taj svijet ribilova pribliziti jer im se svidja i malo malo smo u razgovoru gdje cemo ici na neko nocenje , uvijek tu bude i :maryjane: , neki se rostilj baci ugl. bolje mi je ponekad otic tako ekipno na pecanje nego na neki ludi party. Ove godine sam prvi put zabacio stapove prije tjedan dana na jednom velikom jezeru u blizini , pecao se smudj na nekih 100 metara od obale stapovi razvuceni s camcem na daljinski , 0,35 osnovni najlon , 0,25 predvez trokuka i na njoj babuska iz kanala pokraj jezera. Upijeha nije bilo ali je pao snijeg , smrzi smo se ko pic** i tri puta smo s autom zapali ugl. bilo je super prvo pecanje u sezoni 2013.Evo jedna slika s tog prvog pecanja u 2013
Pogledajte prilog 3705
Bistro svima i napisite neki report s nekog pecanja sad kad zime prodju