Lijep primjerak sarana i to "divljaka" kako si ga nazvao. Ne sumnjam da je borba s njim bila kao sa kiklopom
Smije li se znati gdje si ga upecao, na kojoj vodi?
Tokom zime, odnosno van saranske sezone, volim izaci na stuku, mada je kraj januara i vec se uveliko spremaju za mrijest i jedino sto preostaje jeste izaci na rijeku ,pa na plovak, popularnu "vozu" zanimati se sa bijelom ribom, dok ne grane aprilsko sunce i ne pokrene prave zivotinje da se zalijecu "grlom u jagode"
Meni je trenutno najveca izvucena riba amur od 20 kg, a javljali su se somovi koje nisam imao sanse izvuci, zbog panjeva i krsa u vodi.
@opa cupa i nenash: Dajte neki dogadjaj sa pecanja. Opisite kad, kako, gdje, zasto, koliko. Izdramatizujte malo, raspustite se u pisanju, ipak je ovo ribolovacka prica
Evo i jedan ribolovacki vic;
Sjedi ribolovac, brkat, na obali rijeke i peca. Sjedi a cigla mu stoji na glavi kao da je slamnati sesir.
Ne prodje dugo i odnekud se pojavi plavusa bujnih grudi i zanosnih bokova, te vidjevsi naseg junaka, kako strpljivo ceka ribu da zagrize sa sve ciglom na glavi, znatizeljno ga upita - Oprostite na smetnji, ne mogu da ne primijetim da imate ciglu na glavi, pa ako biste mogli da mi kazete zbog cega ce ona tu i da li ima veze sa pecanjem?
Okrenu se nas brko prema pridoslici, odmjeri je od glave do pete i odgovori da je cigla velika tajna, koju nikome ne zeli da otkrije, pa tako ni njoj.
Kao po dobrom starom obicaju, ne daju radoznalost i djavo mira plavusi, pa poce da moljaka brku da joj oda tajnu. Kumila molila, nudila pare, zlato, ali brko osta nepokolebljiv.
-Postoji li ista sta bi mogla uciniti za Vas, a da mi vi za uzvrat otkrijete tajnu cigle? - upita plavusa ojadjeno.
-postoji - odgovori brko - odes sa mnom u zbunje da obavimo radnju i reci cu ti tajnu cigle.
Naravno, plavusa se nasla uvrijedjenom na tako sramnu ponudu, ljutito se okrenu i podje svojim putem. Nije presla 50ak metara, a znatizelja joj dusu trga i vraca da sazna tajnu cigle, sto na kraju i bi.
Vratila se ona brki, Brko odradio posao muski, izasao iz zbunja, zakopcava pantalone, kada se zacu plavusa iz zbuna - Eto, ja sam svoje ispunila, hajde sada mi reci za ciglu!
- Kakvu ciglu? - upita nas junak brko
-Pa onu sto si drzao na glavi dok si pecao. Sta je u njoj toliko posebno i u cemu je tajna?
-A, na tu ciglu mislis. Vjeruj mi da pojma nemam u cemu je caka sa ciglom, ti si treca od jutros koja pada na ciglu!