Neon 765 plavi spektar 36w 5100 K , biljka mi je u fazi vegetacije,ja bih malo da ubrzam,kao i svi jel , jel to dovoljno za box, i interesujeme jel treba neka dodatna prehrana?UNAPRIJED VELIKO HVALA.
Hvala Amigo, kupio sam u cvijecari tecnost za cvijetanje,koja se sa vodom dodaje u fazi vegetacije.....Men si pravi.Srdacan pozdrav.P.S Hocu li ugroziti sa svijetlom ovu biljku ako joj dodam drustvo_?Human Paraquat je napisao(la):Jedna biljka u boxu?
U svakom slučaju daću ti savjet koji nije iz iskustva jer sam u toku prvog growa tek, ali sam čitao i čitao i nešto i zapamtio.
Ta neonka može poslužiti za vegetaciju ali vele da je crveni spektar za cvjetanje, dakle trebaće ti kasnije još jedna lampa sa tim spektrom.
Rade ljudi grow i bez ikakve prehrane mada većinom koriste gnojiva kako bi nadoknadili biljkama ono što im fali.
Još nešto, ali sad iz iskustva
Brže ćeš na ovom forumu pronaći šta želiš ako tražiš malo nego da čekaš da ti se odgovori na pitanje na koje je već mnogo puta odgovoreno.
Neda se ljudima ponavljati.
Slobodno se upoznaj sa forumom i kreni polako i ispočetka i edukuj se jer trebaće ti to što pročitaš i zapamtiš kako kasnije ne bi pravio velike greške.
Ako baš zapne negdje i ne nađeš odgovor ili je hitno onda pitaj slobodno.
Ovo gore što si priupitao sve se može naći već objašnjeno.
Pozdravljot!
zasto hemiju za cvetanje dodavati u fazi vegetacije hno:Konstantin je napisao(la):kupio sam u cvijecari tecnost za cvijetanje,koja se sa vodom dodaje u fazi vegetacije...
Ja sam amater,ti si kompetentan, pise na flasici da se dodaje u fazi vegetacije,ako mozes pomozi......PowerSeed je napisao(la):zasto hemiju za cvetanje dodavati u fazi vegetacije hno:
+ cemu o ovome u temi o lampama
PowerSeed je napisao(la):vidi drig, od kad nikne pa dok je ne oberes biljka je naravno u fazi vegetacije, vegetira, nije mrtva jel, al to za cvetanje dajes tek nakon sto vidis prve znake cvetova, il malo kasnije, ne zuri da ne zbrljas... ako bas hoces necim da je polivas, a ja ti kazem da nema potrebe ako imas kvalitetnu zemlju, onda nadji djubrivo za vegetaciju, tj. za bujniji rast biljke i listova... toliko u najkracem, trenutno rucam
Konstantin je napisao(la):Prijatno i Uzivaj,laganezi cu da te poslusam.....pozdrav.
m a n d o r je napisao(la):manje više svi smo čuli za tu marku...
dobre su....
je realno je na tu watt-ažu 1750l....
i prepostavljam da znaš da 2700k za cvijet a 6500k za vege...