Kakvo samopovredjivanje sam imao danas u toku dana, propast
. Bio sam na klanju, mislim na svinjokolju, u tazbini (1). Počeli smo u šest jutros. Prvo sam sa gloknom (2) napravio dobar rez na šaci. Onda sam pao, kiša pada, nosimo delove raskomadane svinje u garažu i ja se u povratku iz garaže okliznem i razvalim koleno. Kasnije sam se po drugoj ruci posekao na masat (3) kad sam oštrio nož. I na kraju da proverim vatru u kotlanci (4), vatra se zagasila, ja ubacim malo oklasina (5), sagnem se, dunem u žar da se razgori i jedna žeravica mi se prilepi na lice, napravi mi opekotinu. Užas. Dodjemo kući oko šest predveče, samo sam uneo meso u kuću, nisam se ni istuširao, odmah kod drugara na jedan džoint da se malo priberem. A tamo na klanju, sam popio samo jednu rakijicu pre doručka i pivo posle ručka. Ništa više, trezan skroz, ako mi verujete.
I evo sad kuckam, lepo naduvan. Došao kući, istuširao se, stavio ispred sebe malo svežih čvaraka i turšije, grickam, milina.
1. Tazbina - Ženini roditelji
2. Glokna - Alatka od metala kupastog oblika, služi za struganje dlaka sa svinje posle šurenja
3. Masat - Alatka za oštrenje noževa
4. Kotlanka - Obično je napravljena od starog bureta, sa jedne strane prosečeno za ložište. Služi da se u nju uglavi kazan za topljenje čvaraka a u buretu se loži vatra
5. Oklasina - ovde se još kaže čuka ili šapurika, ostatak od okrunjenog kukuruza.
Ne znam zašto mi je trebalo da objašnjavam ove reči, pade mi na pamet da neki od vas koji žive u drugim republikama drage nam bivše Juge neće razumeti o čemu se radi, možda se to tamo drukčije kaže. Eto samo zbog toga. Ili iz razloga što me ova trava baš lepo radi tako da mi ni isečene ruke sad ne izgledaju baš tako strašno .
A pročitao sam pre nego što sam ovo napisao kako je jedan od nas, mislim na članove foruma, zaebao Rowera. Baš trulo.Može mu se makar javiti i reći - Izvini ... Baš strašno. Džiberski (6).
6. Džiber - džabalebaroš, lenj, neozbiljan, grebator. džabaljka ( ovo sam copy - paste izvukao iz rečnika pogrdnih izraza ). Sve ima na Gogleu
E ja se baš raskucao. A i nisam ništa " pametno " odavno napisao, dosta je ...
Pozdrav Vutro