Moj prvi grow (Bože pomozi meni i biljkama) XD

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Saint G

Aktivan Član
02.04.2022
195
574
93
Eee super da si se javila :D i super da biljke cvjetaju. Radujem se slikama.

Nego čuvaj ti cure od tog mudonje. Zna on oplodit i iza kuće :D ako puše vjetar..muškarac je to..ih.. čuvaj se ti njega..nego šta si planirala sa njim uopće? :cool23:

23.07.2024
23
60
13
22
Ma ostavit cu si ga za sjeme, izoliran je daleko od zena:D
Trenutno je iza kuce na balkonu od tavana, a cure sam zaklonila mrezom na drugom balkonu s druge strane kuce.

• Sviđa mi se
Reactions: Saint G

Wendigo

Blackamas Foot
Prijatelj Foruma
15.02.2021
1.666
11.904
356
izoliran je daleko od zena
Polen leti kilometrima, čisto da znaš :)
Pa i desetine kilometara, npr:
Toliko je lagan da ga vazdušne struje svuda teraju ako ima uslova

Bolje ga smesti (mužjaka) u neki box, improvizovan, minimum svetla, čisto da odradi svoje, pa odatle skupljaj polen
Ne kažem da će ih oploditi, verovatno neće kako si opisala gore, nego zašto rizikovati, to je sve :)

Sretno do kraja avanture!

Ćyro

~ Pa ćemo vidit
Poznanik Foruma
01.03.2009
1.343
9.110
258
Dalmacija
To na istoj kuci? Neznam po meni nije bas daleko oko kuce, dosta reful vjetra livo pa desno i oprasene su ti cure sto posto..bar neka moja logika.. da daleko, s druge strane iste kuce..ili se ja varam..? Nebi ja riskirao grow zbog zlicice polena..

• Sviđa mi se
Reactions: Saint G
23.07.2024
23
60
13
22
Bok ljudeki, evo proper update :)

Napokon sam se vratila sa puta i naravno da sam imala sta vidjeti.
Obje biljke su visoke cca 120cm i krenule su cvjetat.

1. Biljka
Ima puno vece cvjetove i izgleda zdravije. Zemlja joj je bila dosta suha kada sam se vratila pa sam je odmah isla zaliti, ali nije se posusila. Sve u svemu napreduje jako dobro.
IMG_1716.jpeg IMG_1715.jpeg IMG_1713.jpeg IMG_1712.jpeg IMG_1711.jpeg

2. Biljka
Nasla sam gusjenicu koja mora da je izuzetno vesela s obzirom da me dugo nije bilo, a lisce na mojoj biljci je pojedeno. Da nisam isla maknuti obicnog kucnog pauka s biljke ne bih je niti primjetila. Nakon sto sam deportirala gusjenicu u mamine bozure sam dodatno pregledala sve da ne bi bilo jos koje, ali nisam nasla nista. S obzirom da je pojedena, puno je slabija.
IMG_1703.jpeg IMG_1704.jpeg IMG_1705.jpeg IMG_1706.jpeg IMG_1709.jpeg

3. Biljka
Muzjak..suh, jadan i nikakav. Lagano mislim da mogu rec zali boze truda. On je na istocnoj strani kuce, a cure su na juznoj strani. Također mislim da cu sve tri biljke preseliti u kucu, u razlicite prostorije naravno.
IMG_1720.jpeg IMG_1719.jpeg IMG_1718.jpeg

Dosta je zahladilo i pocela je dosta kisa padati, uz to naravno vjetar i grmljavina, pa se bojim da im nije prehladno vani ili da se ne slome. Preko dana je cca 27 stupnjeva, a preko noci cca 13. Teta mi je preporucila da koristim kokosja govna kao gnojivo pa sam to mislila probati i svakako ih prebaciti u kucu ispred prozora.

To bi bilo sve za sad, pomagajte:D:joint:

23.07.2024
23
60
13
22
A da cekam sjeme od muskog? Ili mogu s njim nesto i sad napravit? Svakako ga ne zelim samo baciti, htjela bi ga nekako iskoristiti. Budem ga premjestila u sobu, da ne prasi zenske, a onda mogu zenske jos ostaviti vani? Nece se smrznuti?

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.484
9.150
258
Ne pravi mužijak seme već polen. Ali je ovaj tvoj već izbacio polen kako se meni čini. Možeš probati nakupiti malo polena od njega pa oprašiti pokoji cvet na ženkama ali to moraš pažljivo.

Ja moje posušim i odradim Ovo. A može i ovo gde ne trebaš ni sušiti.

Nije im hladno, mogu one još izdržati. Unutra će im faliti sunca, svakako ga nemaju puno.

23.07.2024
23
60
13
22
Odlicna ideja za maslac, svakako cu probat. Danas sam maknula jos 4 gusjenice...valjda ih nisam vidjela:watch: Sada cu svaki dan pregledavat... ne znam kako drugacije da ih rijesim, trenutno ih rucno micem.

Sto se sjemena tice, da li se moze naruciti samo CBD ili ima i pravih za kupiti?

23.07.2024
23
60
13
22
Imam jos jedno pitanje, da li ce mi netko moci reci kada ce biti spremne za branje? Pretpostavljam da cu se jos nacekati s obzirom da su posadene krajem 6. mjeseca

Saint G

Aktivan Član
02.04.2022
195
574
93
Ček da vidimo šta cura planira sa njim. Kristina, šta ćeš sa njim kad se osuši? Kažeš kupila si kokosovo ulje pa ćeš vjerovatno nešto sa tim miksati? Znaš da muška biljka nema thc, cbd ili sličnih korisnih canabinoida koliko znam?

• Sviđa mi se
Reactions: Aragami