Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Ako nisi prezauzet voleo bih da mi budes mentor i pomognes kad zaskripi oko moje biljke u outu posadjenoj u kanti Informisacu se sto vise i necu te daviti nebulozama!Ako ne mozes prosledi me dalje...pozdrav
Pozdrav @Stipe. Hteo sam da capnem neki popcorn sada, cisto za probu, pa me zanima da li se to moze negativno odraziti na biljku? Obelezio sam ti na slici sa kog dela bi skinuo nesto
Znam... ali ne mogu da odolim a da ne probam to sto sam stvorio. Znam i da ne moze imati taj haj, a kamo li ukus kao curovana, ali jednostavno me previse interesuje sta sam uzgojio, tako da cu probati.
Hvala ti na podrsci kad su ovako teske odluke u pitanju xD
Sinoc je pocela kisa ludacki da pada i bice tako valjda jos 2 dana...stavio sam biljku u garazu da mi ne flushira zemlju...sta da radim?da je drzim sve vreme dok traje potop ili da je iznesem?nema svetla u toj prostoriji osim kad otvorim vrata..mada sunca nema ni napolju...pozz
Edit: stavio sam je na prag vrata bar malo da izviruje u sivilo...
Poz stipe iman dva pitanja , proslo je 15 dana od kad je biljka prebacena u novu zemlju, zanima me da li da pocmen sa gnojenjem plantela list iako ne pokaziva da joj fali ista boja je tamno zelena pa me strah da joj ne bi bilo previse dusika?
Zanima me takoder jel previse da je zalivam svako drugi dan sa 3 l vode sad je zalivam svako 3 dan i taj 3 dan se biljka bas obisi dosta cila je mlohava
Pozdrav Stipe, evo mali update. Cure su ok,držim ih na 18/6 stavio bi i više al je vruće.Temperatura mi je išla i do 42 al neki standard je 36/28. Vlaga se kreće 35/60 osim kad zalijem onda bude malo veća.Svijetla su na 60 cm an i to je zajebano jer mi listovi žute i suhi su.Pokušavam svaki dan folijarno sa vodom i malo pomaže.Malo su peteljke crvenkaste,kako da im Mg dodam najbrže?Autosi su pa izdržavaju ja mislim da su fotoperiodne da bi davno kihnule uz ove šokove .Danas im je 45dan od klijanja,malo me buni jedna je 25 cm,a ove dve 55 a sve se lijepo pune.Samo me zanima dal da trgam velike listove ako su polužuti il da ih pustim do kraja? Zalijevam ih dva do tri puta tjedno ,po potrebi.Svaki treći put klopa,Hesi supervit,bloom,fosfor,enzimi i trećina tnt. Evo par slika.Hvala.
Imam jos jedno pitanje, pa bolje da mi odgovoris na sve jednom
Zatezao sam juce grane mladjoj biljci, i primetio da je jedan vrh koji je bio u kontaktu sa zidom boksa izumro. Ja sam to otkinuo, i ostala mi je debela grana bez vrha na kraju
Sta mi je ciniti? Da li da odsecem celu granu, i tako omogucim ostalim delovima da dobijaju vise energije za bitnije stvari, ili da ostavim ovako i razvlacim je tako da popuni prostor na kome je trebao da se nalazi taj vrh, a tu granu da ostavim tako kako je?
Evo jos par slika
*57. dan, zadnje zalivanje samo slavol
@Duck
mozes flushat pa samo voda do kraja...a mozes i jos jedno gnojenje pa onda flush. kako ti pase.
ovu granu je nebi dirao. taman je krenula cvjetat pa je bolje ne stresirat. takodjer po slikama imam osjecaj da imaju malo viska hrane...ili je to zbog cvjetla. jako tamni listovi mi se cine.
@S..W..every day
usporene su i izmucene od takvih temperatura. imas 10°C previse. nemoj nista cupat dok samo ne otpadne na dodir
Verovatno cu sad da flushnem, pa do kraja voda, nek izvuce sto vise iz listova Boja listova je definitivno zbog svetla. Trudicu se da slikam blicem od sad, tad se vidi kakva im je boja zapravo. Hvala ti
A mislim razvuka sam je da ide u sirinu nije visoka tako da se naslanja na stranice ,a vidim neki se brinu sto jedan list dodiruje , to valjda kad je mala pa joj je svaki list bitan
Sta bi ovo moglo prouzrokovati?
Biljci se suse listovi samo na jednoj grani kao sto vidis na slici.
Ostale 3 biljke sa potpuno istim uslovima nemaju nikakvih problema sa tim.