Koristim plagron ph min. Uvjek spustam oko 6.5/7. Odpirlike 0.5mil/4l mi je dovoljno kako bih to postigo.
Tako je tus kabina. Lagani mlaz vode 10-tak min. pustis je 5 min da se ocjedi malo i opet lagani mlaz vode 10 min i tako u krug. Radis ga toliko dugo dok ne krene cista voda iz pota van. Nakon toga svaku zalij s 4L vode PH 6.8-7. I aj izmjeri PH prvog runoff dok krene bas me zanima sto se desilo u zemlji.tudkabini? Koliko vode se koristi?
Pretjerano zaljevanje se ne odnosi na kolicinu vode nego na razmak između zaljevanja. Ako se biljci ne dozvoli da dode do zraka između zaljevanja onda pocne pokazivat znakove pretjeranog zaljevanja. Runoff (to sto ti iscuri) je pozeljan, jer ispere malo soli s korijena i on se baca, tj vecina growera ga bacaju. Neki puste da biljku popiju nazad koliko zele pa bace nakon pola sata. Dobar dio nas ima napravljenje sisteme da cim pocne curiti iz pota voda da odlazi iz tanjurica. 10-20% je pozeljan runoff. A tebi ako iscuri litra od 2.5L sto nalijes znaci da si debelo u lock jer biljke zapravo ne piju skoro nista. Meni od 5L iscuri svega pola litre na potu od 20LSvaki put bi mi procurilo gotovo litra vode po boxu.
Pozdrav.ostajemo na 2,5l/b + root zyme svit ili krecemo sa dohranom za cvet? pustile su pistilice