mislio sam na industrijski secer(rafinirani)....cemu analiza groweri ce znati na sto sam mislio.Definiciju melase i secera manje vise svi znaju...a i google je tu za nepooznanice. Znaci obradeni industrijski (bijeli) secer na njega sam mislio, njega medari stavljaju u med a to nije med koji bi nama bio od koristi.to sto curi od repe haha da to je secer ali ....wtf
Medari nestavljaju šećer u med, to rade korporacije, punione, u točno dozvoljenom omjeru jer su namjestili zakon tako....inače imam pčela more, i šećer koristim za pogače u zimi, nije čisti, kombinira se sa najhranjivijim medom kojeg u sezoni vrcam, i koristim šečerni sirup plus neke vitamine kroz hranilicu u toku bespašnog perioda u sezoni, razlog je da matica ne naredi otvaranja zatvorenih čahura meda, jer čim u blizini ima sladora, pčele se hrane njime i nediraju saće i skladišta koja su netom punile.
Da vam razbijem famu oko tog sirupa, najidealniji sirup bi bio voda i med, ali to nitko skoro ne daje, stoga se kuha sa šećerom, kad se ohladi oplemeni se vitaminima i daje npr. oko 1 litra sirupa na godinu svakoj košnici, nekoj više nekoj manje, to je samo distekš da se ne dira poklopljeno saće i med.
Znam da je med sigurno najbogatiji od gore navedenih pizdarija, najprirodniji, u principu on je koncentrat, što gušći to jači, i tako ću pokušati s njim...
Sad me samo zanima dali netko može reći koliko je recimo davao jednoj većoj biljci, koji omjer meda i vode....ja sam jednom u indoru probao, nahranio malu 2-3 puta, extremna berba bila, no samo jedna biljka, nisam imao sastrane još da usporedim bez meda...
Ako i sagledamo da je kila meda nekog miješanog, koji je naraznovrsniji raznim elementima sigurno, 30-50 kn, to ispada i najbolje i najjeftinije...
Budem vidio u jesen jel, pa javim rezultat