@Kakadu063 , "smanjio" ti se broj jer si mjerio sa klasicnim lux metrom? lux metar mjeri samo zeleni spektar, grow led ti daje samo crveni i plavi = Magenta
Ako ti ikad vrati...kosooki je drasticno napredovao u ucenju i eksperimentisanjuTrenutno mi je vutrametar kod japanca
bilo je problema i sa viskom vode,prilikom presadjivanja zalio sam malo vise,a fabric pot koji se nalazi u crvenoj korpici je zadrzao vode na dnu..drugo mislim nema sta bit,zemlja florabela vazda mi bila dobra,nisam gnojio jos naravno.temp su u normali,vlaznost oko 60%.. a opet tvoje procjene uvijek uzimam za ozbiljno,al ne znam sta bi moglo bitMislim da problemi koje imas nemaju veze sa svjetlom
kao sto rekoh,previse sam je zalio,znam,nije mi prvi overwatering a ove fleke po listovima sam imao isto zimus kad sam jednu sprzio sa HPS,nije bila temperatura problem,pa sam povezao sa radijacijom,i simptomi su bili isti.nije to od svitla. Ali su iskusniji vec to potvrdili.
Imam u dnevniku uzgoja moje blueberry-ce na početku problema sa LED burn-om.Takozvana "Full Spektar" je obican LED, gdje je Magenta filterom "maknut" zeleni dio spektra.