haha
@Stipe znam da si fan cxb 3590 80cri a o tvom znanju iz elektronike fizike kemije i ostalog nema sumnje, dapače dosta toga si mi približio. No prati te i činjenica da preletiš tekstove, možda onda i tablice.
http://ce.citizen.co.jp/lighting_led/dl_data/datasheet/en/COB_5/CLU038-1206C4_P3549_0216.pdf
-postoji i cri 90 i cri 97
- kuleri sa ventom su jednostavno bolji od pasive u malom boksu a malo je sve ispod veličine garaže, za hale kakve vidimo u industriji cviječa,hrane ... pasiva ima smisla jer kubikaža je ogromna i prozračnost osigurana mega ventilatorima ili se stranice objekta dižu-otvaraju. pasiva je za filmsku rasvjetu jer ne smeta snimanju zvuka a ovo što groweri kupuju je odličan marketing na djelu, bitno je izmisliti potrebu i rješenje, otvaraju se radna mjesta, lova se okreče..... potrošačko društvo. osobno mi se više sviđa tišina od zujanja venta ali ovo je jednostavno bolje.
-potenciometri na kuleru- gotovo neizostavno, prejako to vrti bez stišavanja, buči , diže temp u boksu ( problem oko venta si se sam osvjedočio, diže temp u boksu)
- drajver ELG 2100A je kako i kažeš 2100mA koje sam razgranao u tri grane pa svaka grana dobiva 700mA, štelanjem Voltaže jer MW A tip radi na tom principu, smanjujemo V na 35 a mA to poprate sa 520. znači raspon rada ove konstrukcije je 520-700mA i pri tom potrošnja varira (35x0,52=18,2 do 36Vx0,70A=25,2W) to su mene Stipe i adri naučili i još toga.Hvala na strpljenju,
@adri pogotovo. Za ovo genijalno rasporedeno strujno kolo je zaslužan
@waynejohn, 3 grane po 3 coba sve na jedan drajver u optimali za clu038 typ 540 Forward curent. Drajver može podržati i dvije grane po 1050mA što je pak Typ za clu048 1212, a mislim nisam siguran a neda mi se tražiti i 1818 , i cxb3590.
- holder, ima ovakav a ne ideal za 038, totalno zaheban, žica najtanja za ptt, lemljenje samo za iskusne, vrlo tanki lem treba ili se problemi javljaju kod montaže, danas Vero ima super Holder i performanse, pola cjene od markentiški dignute cijene cxb (ništa neobično, postoje clubovi obožaatelja cxb,vero,nike,puma,reno 4 i bilo čega drugog)
- po mojoj logici cxb je bolji jači izvrstan cob al ne vrijedi te nofce, več dugo je dostignut sa 1818 cobom a prepišan sa Vero29, citi 2525 za pola novaca. marketing ili ti ga propaganda
-PWM regulacija je izvrsna za elektromotore (zato i oduševljenje kod trubabuba frendova komp venti) adri se sjetio regulirati impulsima i ledice, šteta što je toliko zaposlen pa do najavljenog nije došlo. prouči malo mogučnosti, ful zanimljivo, imam i nacrtano samo glupo mi je pored adrija objašnjavati kako to radi, trebao bi na godišnji pa nadam se bit če vremena i za to.
- g/W haha pa to mi je najvažnije pored ideje prepišati hansa sa donekle drugačijom konfiguracijom, Hans je objavio svoja istraživanja, pokušaje ima ih 17 otprilike i trajalo je godinama. i koštalo je naravno.
-početnik ako nije tatin sin probat če cfl-om , led zaruljom ili eventualno gotovim proizvodom panela ili HPSa za malo novaca, igranje nastupa kad te growanje preuzme, govorim o rekreativcima a ne ljudima u potrebi kad se nema vremena eksperimentirati, kupuj provjereno pa što košta da košta.
-ovaj panel je izašao 180e ( tu je i atx napajanje, potenciometri, alu profili,špaga, metalna galanterija,žice)nije gotov, prepiska oko leča i dalje traje, 9 x 66mm- 120* i 8x44mm-90+, dep red če sa ovim malim lečama kao i 10 000K, ovih 8leča 44mm-90* su za 10-12ledice 3000K. imam i song, LOPOV JACK tralala ...brdo droge i porše...tralala