Pozz, naletio sam priču od freelancer-a i u sličnoj sam situaciji ili ću biti.
Kako sam skontao i on je iz BiH, i došla mu je žuta cedulja na kojoj piše da mora podignuti paket u pošti. Ja očekujem sličnu stvar, jučer sam naručio od RQS-a i uredno je shipping odrađen kako sam skontao na trace and trace stranici. Uzeo sam stealth paket +5€. Napominjem kod mene u naselju poštar je takav da uglavnom 95% pošiljki koje nisu standardne (računi, čestitke, itd.) daje cedulju da se dođe pokupiti u poštu, tako je bilo i kada sam neke preparate naručivao iz SAD-a, a i bgmi za obične pošiljke od porezne uprave, policije i sl. Na T&T piše da je pošiljka teška 0.07 kg (70 g), igra li to ulogu na carini, u pitanju je mala količina...
02/09/2015 15:20
Ready to Ship
02/09/2015 15:33
Shipped
Forwarded to country of destination
1. Sada me zanima, ukoliko mi dođe ta cedulja da li je vrijedno rizika?
2. Dok ne potpišem pošiljku, ne može me niko teretiti ni za kakvo djelo?
3. Da li prije potpisivanja imam pravo tražiti da vidim pošiljku prije potpisa prijema?
Dok ne potpišeš prijem pošiljke, ta stvar nije tvoja, to je valjda i Zakonom i nekom logikom jasno, a i ukoliko primiš pošiljku, jel moguće pravit se budala i reći, ja ne znam šta je ovo neko mi je poslao kao što ti neko može poslati i antrax, LSD i slična govna na adresu da veze nemaš ko je to. Možda asm paranoičan, ali zanimaju me slična iskustva i to jel moguće opipat situaciju.
Što se tiče same isporuke pošiljke pošiljka i onaj koji ti je uručuje u mojoj pošti su u istoj prostoji (nema potrebe za izlascima), koliko znam nikad niko tu nije pao ni na kakav način, ali uvijek postoji prvi put, malo sam listao portale...
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/u-postanskoj-posiljci-otkiveno-sjeme-konoplje/140417059
Peace ljudi.