Pozdrav cijeloj ekipi,
potpuno nova u temi, ali muka natjerala pa sam se odlučila javiti za pomoć, savjet, mišljenje.
Tata, 79 godina, prije godinu dana dijagnosticiran i kirurški odstranjen rak debelog crijeva. Tijekom 2017. podvrgnut radioterapiji 25 doza i kemoterapiji 3x3 po folfox protokolu. Sve praćeno fitoterapijom (osnova kurkuma uz razne druge pripravke). Tumor držan par mjeseci pod kontrolom par mjeseci , dok krajem 2017. nije došlo do nagle progresije tumorskog tkiva. Krajem 1.-og mjeseca 2018. ponovno operiran i ugrađena kolostoma. Na drugoj operaciji utvrđene neoperabilne metastaze na jetri i zahvaćeni mokraćni organi te otpušten iz bolnice na palijativnu skrb kod kuće. Trenutno lošeg općeg stanja, tzv. kaheksija tj. gubitak mišićne mase i masnog tkiva, tako da uglavnom leži. Mislim da nema više od 50.-tak kg. Nema apetita, nema većih bolova, prilično nervozan jer je do prije godinu dana Tata bio potpuno aktivan, zdrav i bez ikakvih zdravstvenih tegoba. Trenutno zaprimljen u drugu bolnicu gdje je na infuzijama uz preparate za poticanje imuniteta i apetita i antibiotike(u međuvremenu je imao i jaku postoperativnu infekciju). Liječničke prognoze ne daju puno optimizma ali bih ja ipak pokušala s uljem kanabisa, makar da se osjeća bolje. Za uzgoj se nema vremena pa ćemo ići na nabavu gotovog ulja.
Cill,
molim te za mišljenje oko odgovarajuće vrste ulja tj. šta da tražimo, na šta da pazimo i da li bi tretman biomix kapsulama i doze koje si opisao na par mjesta bio odgovarajući za ovaj slučaj.
p.s.
sorry ako sam upala na neku neodgovarajuću temu, ili je nešto drugo krivo prvi put sam na bilo kojem forumu...