Kanabis ulje - izrada, doziranje i djelovanje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Imam pitanje za clanove koji kuvaju svoje ulje. Nemam uslova za kuvanje,jedino mestongde to mogu nema struju. Mogu li to kuvati na plin ili je preveliki rizik?

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Ukapirao sam sta sam napisao tek kad sam posla. Ako ne nadjem reso i struju od komsije,mogu maslac da napravim :bocni::

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Nemam za kuvalo sad da kupujem ima dve serpe,za kuvanje na pari,ali cu ipak za sad maslac jedno 200g i drzacu ga u frizideru ili zamrzivacu i koristiti po potrebi,samo da nadjem pravu dozu...

20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Bilo bi dobro da imas i ventilator da malo rasprsi.
Meni kada sam kuhao bio je i rezervni u blizini, iako sam bio vani, ali dovoljno je da radi na najsporijoj postavci.

Igorče, ono što bi ti preporučio je obavezno kuhalo za rižu, novo sam platio 30 eura, polovno bi mogao naći za možda 10.
Škicni malo Kupindo / Limundo i kako se već zove. Ono što je najbitnije je da automatski prelazi s kuhanja na grijanje, tako ti je ulje sigurno.
Ne znam koliko ti je pametno raditi vruću kupku lonac u lonac, morao bi puno više dežurati, udisati isparavanje, a može ti se dogoditi da spališ ulje, što je kod lonca za rižu nemoguće, ukoliko je ispravan.

20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Nema tu filozofije.
Imaš dvije postavke - kuhanje i održavanje toplim.
Uliješ otopinu u njega, upališ ventilator i uperiš ga da tjera ono što isparava.
Slobodno odeš svojim putem.
Sve i da zakasniš nazad s nadolijevanjem, kada ispari većina alkohola ili benzina za čišćenje te kada temperatura krene gore, lonac se automatski prešalta u mod za održavanje toplim, tj. snizi intenzitet grijanja.
Zamisli to kao špaher u kojem kuhaš neki umak na recimo petici, onog trenutka kada se razina tekućine u loncu spusti toliko da bi meso moglo izgoriti, on se automatski prešalta na dvicu, tek toliko da ostane toplo, bez opasnosti zagaranja.

Ono što ti želim reći - nemoj se zajebavati s takvim stvarima, eksperimentiranjima i sl.
Najmanje zlo što ti se može dogoditi je da spališ ulje.
Ni ja ne bi bio sretan, skidao bi sve svece s nebesa, ali to je stvarno najbenigniji ishod.
Ispsuješ se, smiriš, zasadiš opet i drugi put si pametniji.
Međutim, neki su učili na teži način:

Možda ovo što su ove budaletine iz videa radile i nije isto što i kuhanje ulja, ali eto ti posljedica kada se zajebavaš.
Budi pametan i kupi kuhalo za rižu.

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.426
17.798
358
@Igorče ,kuhalo za rižu je kao stvoreno za ulje,a nemoj se zezat ni sa strujom. Jedna iskra je dovoljna,budeš vidio kako to isparava.
Ne mogu nači,bilo je sunce,ta para ide jako daleko. Ja ne koristim ventilator,ali imam veče dvorište.
Kuhalo ti to kuha,kad dođe pred kraj,nagni ga 10° u jednu stranu,da se ulje spusti na rub,a kuhalo samo ugasi kuhanje,kad temperatura ide preko 140°c ,a to se dešava kad ishlapi večina alkohola/benzina. I onda, doslovno izvadiš lonac od kuhala i staviš ga na paru,držiš nagnuto na stranu gdje je ulje. Ja stavim kuhaču iza,jer lonac od kuhala ima rub,koji taman sjedne i to je to...
IMG_20220604_120453.jpg dok ima ovu smeđu pjenu,to je alkohol IMG_20220604_120432.jpg ne smije ti preči 110°c jer ti onda pali ulje,ali para če teško preko 100°c dignut temp.

20.06.2023
89
151
33
Hiraeth

@Igorče ,kuhalo za rižu je kao stvoreno za ulje,a nemoj se zezat ni sa strujom. Jedna iskra je dovoljna,budeš vidio kako to isparava.
Ne mogu nači,bilo je sunce,ta para ide jako daleko. Ja ne koristim ventilator,ali imam veče dvorište.
Kuhalo ti to kuha,kad dođe pred kraj,nagni ga 10° u jednu stranu,da se ulje spusti na rub,a kuhalo samo ugasi kuhanje,kad temperatura ide preko 140°c ,a to se dešava kad ishlapi večina alkohola/benzina. I onda, doslovno izvadiš lonac od kuhala i staviš ga na paru,držiš nagnuto na stranu gdje je ulje. Ja stavim kuhaču iza,jer lonac od kuhala ima rub,koji taman sjedne i to je to...
Pogledajte prilog 519043 dok ima ovu smeđu pjenu,to je alkohol Pogledajte prilog 519044 ne smije ti preči 110°c jer ti onda pali ulje,ali para če teško preko 100°c dignut temp.
Kuhalo za kavu.
Onog trenutka kada se prebacilo na grijanje, sve sam prebacio u keramičku šalicu i stavio na neki prastari aparat za kavu koji imam od prije Isusovog magareta.
Taman grije kako treba, ispod 100°C, a ostatak benzina je isparavao.
Točno se vidi nakon nekih pola sata, kada krenu izlaziti mjehurići na površini šalice.
Ovisno o količini, za 24 sata, ali i manje, osim ako nemaš... štajaznam... otopinu 10 kg suhog, tekućina se u šalici potpuno smirila.
Samo pokupiš u špricu.

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.426
17.798
358
Najbolje,ako se može,kako je Aragami napisao,stavit u keramičku ili metalnu šalicu i stavit tako preko noči,neče ulju ništa biti,ali neče se osjetit alkohol ni milimetra. Tako radi Rick Simpson...Ja imam indukcijski štednjak,ali noviji i drži na 70°c,bitno da je ulje tekuče. Kad se ohladi,stvrdne se,a alkohol ostane zarobljen,da se tako izrazim.
Mada s vremenom dobiješ samopouzdanje i večinu riješim u kuhalu palim,gasim i njišem,ali to kad se upraksa.

20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Nemoj citirati post koji je iznad tvoga.
Ja nisam ništa njihao, zato što znam da bi s*****...

:D

Trebao sam bullet-proof recept za ulje, nisam mogao riskirati fail pri prvom growu prije nekoliko godina, sretan sam da me Netko pogledao, tko god Taj bio.

Zato aparat za kavu umjesto eksperementiranja.

Poslednja izmena od urednika:

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.274
4.303
188
43
Ovo mi bas nije jasno,nabacicu kuvalo za pirinac, ima na oglasma polovno0,5l 12€ , ako sam napolju,opet mi treba vent? A na gajbi imam aspirator,ali ulazi dtmrugima u stan,dicucu zgradu u vazduh. Znaci aut + vent?

20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
Samim time što si vani automatski si eliminirao masu loših stvari koje bi se mogle dogoditi, ali ja sam svejedno koristio ventilator.
Usmjeri ga prema kuhalu da puše iznad lonca i na taj način tjera isparavanja.
Možeš na najniži intenzitet, nema potrebe da vrti na max.

Pogledaj tu.

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Igorče
20.06.2023
89
151
33
Hiraeth
To ne kraju, kada bacis 2,3 kapi vode..zanjisi ti da brze ishlapi ali ne bez ventilatora.
Ja nisam radio ni toliko.
Kada bi se kuhalo prešaltalo na nižu razinu, jednostavno bi pokupio ulje i prebacio u keramičku šalicu.
Nakon toga bi upalio neki aparat za kavu od prije Idusovog magareta i stavio šalicu na grijač.
Temperatura za održavanje topline bude redovito ispod 100°C, ostaci benzina lagano isparavaju, a balončići prestanu izlaziti nakon 12 - 18 sati... ovisno o količini.
Do sada sam radio s benzinom za čišćenje i alkohol etanolom od 96%.
Navodno to njihanje odlično radi s isopropylom, ali nisam pokušao.

• Sviđa mi se
Reactions: Ćyro
06.02.2011
39
8
8
@Bizzzo Moje iskrene preporuke za Tahebo čaj uz ulje i hemijoterapiju.Kontaktiraj me u inbox da ti pošaljem link gde možeš naručiti povoljno a da nije lošeg kvaliteta, kakvih je pregršt.
Taheebo
Imaš ga kupiti i u HR Taheebo.HR.... nije loš ni taj Bio...., ali ja bi ti preporučio jednu proverenu i učinkovitiju kupovinu.
Srećno i Sve Najbolje.

• Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo