Ulje napraviš jednakim postupkom kao thc ulje. Jedino puno više suhog materijala trebaš za izradu jer industrijska i većina Cbd hibrida nema toliko smole kao thc hibridi.
15% CBD (1500 mg)
Na tih 1 500 mg cbd stavis iz svog "vrta" 100 mg Sativa dominant hibrida ili tog tvog ulja ,das neki terpen sto nije obavezno i dobijes "polet"preko dana sa dosta dobrim kanabioidnim profilom.potpune kanabinoidne profile.
da to nije to pravo:
Sensi, ja sam ovdje već jednom pisala o svojoj psorijazi i kako sam zapravo i došla do liječenja kanabisom, tad CBD nije bio popularan kao sada... Dok nisam imala pristup CBD ulju, pravila sam od jakih indica hibrida sa solidnim CBD contentom kremu - iz pećnice pa u kokos... proces pa u teglicu. To sam mazala po zahvaćenom području, dlanove i stopala jer je kod mene palmo- plantarna psorijaza u pitanju. Tu kremu sam također jela, pravila čajeve i duvala kao luda - sve se povuklo u potpunosti kroz dva mjeseca. Sada sam zahvalna što imam CBD ulje, navodno 60% CBD i malo THC-a koji varira do 3%. Eh sa ovim procentima znamo svi da je komplikovano jer se ne može tačna miligramaža izračunati, ali ovo ulje radi. Napravljeno je iz CBD hibrida, svako jutro uzimam po 3 zrna, a navečer ide THC - čaj, dim, šta god. Mene ovo drži jako dobro, nema simptoma i mogu jedno 20-ak dana bez ikakvih preparata izdržati, nakon čega se u prosjeku pustule vraćaju u nekoj blažoj formi. Ako je u pitanju generalizirana psorijaza, ide malo drugačiji i intenzivniji režim, ali kreme i masti na bazi CBD/THC ulja u nekim omjerima gdje CBD dominira jako pomažu ljudima s kojima sam u kontaktu. Problem može biti količina obzirom na zahvaćeno područje. Ja sada na sreću imam kraticu pa pravim "kremu" od CBD ulja i njime povremeno mažem ta kritična područja i lice jer mi sjajno hidratizira kožu lica. evo, za onu malu teglicu od marmelade uradim sljedeće:@karamela
CBD koristis oralno za psorijazu ili mazes po kozi? Koliko je jako CBD ulje i u kojoj kolicini ga koristis.
Dali njih punis kao i Biomix?Išla sam logikom kao za kremu - otopim cocoa puter
Ne radim biomix nego punim celulozne kapsule sa THC uljem, a pravim čepiće - savjetovano mi je sa cocoa puterom. Pošto sam ranije radila kreme s uljem, radila sam tako da lagano otopim puter i iscijedim ulje i miješam da se sjedini. Drugačije ne znam kako bih mogla jer je THC ulje teže od cocoa putera pa nekako pada na dno ako se ne sjedini sa puterom.Dali njih punis kao i Biomix?
Mozda da thc ulje na vrucoj vodi sjedinis sa kokosom u keramickoj posudi,tu sjedinjenu smjesu stavis u friz na 24 sata i izvadis i vidis dali je sjedinjeno.Ako imas lecitin sigurno ces sjediniti sve to.
A kokosovo ulje,dali bi ti to stvaralo problem prilikom unosa?Da sjedinis sa koko. uljem?
Kreme su mi uspijevale sa kokosom, ali problem je u tome što kokosovo ulje može da izazove proljev pa se bojim da dam ocu jer je osjetljiv.A kokosovo ulje,dali bi ti to stvaralo problem prilikom unosa?Da sjedinis sa koko. uljem?