Ok, ma novi tutorial stvarno ne treba jer vidim da ima lijepo i skoro sve objasnjeno na nekoliko mjesta sto ste vas trojica postavili...
Evo jedino mogu dodat da
nikako nemojte pravit s bestekom (vilica,zlica...) a takodjer niti s raznim kovanicama ili nakitom pogotovo, zato jer to nije dovoljno dobra cistoca srebra to je vecinom sve
oznake 925 sto znaci 92,5% srebra a ovaj ostatak su
ostali metali npr. olovo,cink,bakar...a oni
nikako ne bi trebali bit u upotrebi,
koristite samo 99,9% cistoce srebro i nista drugo !!
I jos bi mogao dodat za upotrebu koje destilirane vode, ako zelite imat pravu
kvalitetu i cistocu ionskog srebra trebate koristit destiliranu vodu zvanu
"Aqua Purificata" koja se koristi u medicini i za lijekove onda znate koje je cisoce ta voda apsolutna nula 0-PPM i TDS uredjaj tako i pokaze, dok sve destilirane vode po trgovinama imaju barem 3,4 ili cak do 12 ppm sto znaci da to nije to onda jer vec necega imate u toj vodi.
A ova
"Aqua Purificata" ima je u Zg. za kupit 1,5kn/1L... ako netkom treba broj moba od te firme dam mu na PM.
Ne znam dali bi bilo dovoljno ovih 5-15ppm sto ja najcesce pravim za ljudsku upotrebu a da to isto koristim i za tretiranje biljke za dobivanje FEM sjemenki ?!
Evo toliko za sada i pozz ! :icon_wink:
Edit;
Zaboravio sam rec da struja kojom se pravi ionsko srebro
ne bi smjela prelazit 1mA u prosjeku, jer vecinom
srebrne elektrode (u homemade izvedbi) nisu duze od 150mm x 2mm fi, tako da se na to treba pripazit jer se u suprotnom nece dobit zeljena kvaliteta, tocnije
dobiju se koloidi srebra a nama trebaju pozitivno nabijeni ioni srebra...!!
Eto jos jedna jako vazna stavka koju sam zaboravio rec napocetku !!