Vaš zadatak je na bilo koji način izvući vodu iz staklenke pazeći da ne uznemirujete talog na dnu. Ja sam koristio žlice, slamke, pumpice... Još nisam uspio naći efikasan i lagan način za taj dio. Možda mi je pred nosom, nadam se da ćemo zajedno doći do riješenja.
kad radim bubble hash u cistu plasticnu kantu ili veci lonac stavim trim i sitne hedove (obicno stoje u zamrzivacu neko vrijeme dok se ne odlucim na hash) hladnu vodu i led. mikserom "miksam" otopinu 15ak minuta i onda procijedim u cistu sto vecu posudu (za cijelu otopinu) kroz gazu i najsitnije kuhinjsko sito/cjediljku.
smedu otopinu koju dobijem ostavim na neko poviseno mjesto, malo vece od radnog stola npr. ali da stojeci mogu pogledati u sadrzaj posude. Tako ostavim 12-24h da se talog fino slegne. (moze i manje od 12-24h ako ste nestrpljivi)
sutradan uzmem tanko i prozirno crijevo duljine otp. 2m, na podu stoji kanta ili posuda priblizno iste velicine kao i posuda u kojoj je otopina (bilo bi dobro da su istog volumena jer sadrzaj iz prve posude na kraju zavrsi u drugoj).
jedan kraj crijeva lagano uronim otp. 2-3cm ispod povrsine smede otopine a s drugim krajem crijeva ustima lagano povucem vodu, kad voda krene drugi kraj crijeva stavim u drugu posudu koja je na podu, drzim prvi kraj crijeva koji je uronjen u smedu otopinu i cekam dok sva voda iz prve posude ne prede u drugu. postupak se zove sifoniranje.
nikada necemo uspjeti doci do cistog taloga ovim postupkom, uvijek ostane 2-4cm vode iznad taloga, tu vodu necemo dirati da ne bi povukli i dragocjeni talog (haš). ja ovaj postupak za izradu haša uvijek koristim jer mi je najjednostavniji i odlicno funkcionira.
talog i malo preostale vode presipamo u neku drugu manju i plicu posudu i osusimo po zelji, obicno bude brzo gotovo na koji god nacin susili.