Pozz svima,
odlucio sam napravit tutorial kako dobiti fem sjeme jer znam da to dosta ljudi zanima iz vise razloga,od ustede novaca pa do krizanja biljaka i radjenja svog straina pa eo da podjelim malo sta sam saznao dok sam krenuo istrazivati.
KAKO FUNKCIONIRA?
Postoje razni nacini za dobivanje „fem“ sjemenki, mozemo stressat biljku dok ne postane hermi zatim se razviju vrecice polena iliti „muda“ koja oplode biljku i dobimo sjeme koje bi trebalo biti feminizirano ali se zna desit da u procesu stressanja biljka prenese svojstvo hermija na sjeme pa ce i to sjeme biti hermi, a to ne zelimo.
Mozemo koristit i koloidno srebro koje se dobiva zapravo vrlo jednostavnim procesom elektrolize bakinog srebra koje stavimo u casu vode i spojimo na bateriju od 9-12v.Koloidno srebro ima svojstvo da mijenja tretiranu biljku ili izoliranu granu biljke na nacin da razvije vrecice polena „muda“ te oprasi biljku.
Zdravim razumom mozemo zakljucit da je tehnika sa koloidnim bolja jer ne stressamo biljku.
Dok sam istrazivao na koje sve nacine mozemo dobit fem sjeme naisao sam na proizvod, zove se Tiresias Mist i po mom nagadjanju vjerojatno funkcionira po principu koloidnog srebra makar nigdje nisam to uspio potvrditi uglavnom ima isti efekt samo sto je sigurnije jer je proizvod isproban i eto ljudi pricaju da stvarno funkcionira.Ako vas zanima malo proguglajte po ostalim slicnim forumima itd. da se sami uvjerite.Za razliku od koloidnog „bakinog srebra“ Tiresias Mist je napravljen da nemoze unistiti biljku jer je radjeno u kontroliranim uvjetima.
Kada tretiramo biljku koloidnim srebrom ili Tiresias Mistom dobivamo vrecice polena koje ne sadrze musku genetiku,logicno zapravo jer biljka nije silom sama sebe pretvorila u hermija koji ima muskih gena ili hermi gena koji se prenose na sjeme.(moj osobni zakljucak ako sam u krivu neka me neko ispravi)
Ako zelite sami isprobati metodu elektrolizom dobivenog koloidnog srebra ovo bi bio odprilike proces:
1.uzmite neku posudu i nasipajte unutra destilirane vode
2.uronite 2 komada srebra (mogu se koristiti srebrne zlice,vilice itd.) tako da vrhovi vire iznad vode
3.na vrhove koji vire izvan vode spojite 2 zice
4.zice koje ste spojili na srebro spojite jednu na + a drugu na – izvora,kao izvor mozete koristiti bateriju od priblizno 9-12v
5.pustite neka se proces elektrolize obavlja nekih 9-12 sati max da ne dobijete previse srebra u vodi
6.dok prekinete proces prelijte tekucinu u neku bocu koja je po mogucnosti tamna,mozete bocu obljepit izolirkom ili cim vec
TRETIRANJE BILJKE
1.izolirajte biljku koju cete tretirati od biljaka na kojima ne zelite dobiti sjeme,polen lako nadje put do zenskog cvijeta
2.biljka koju planirate tretirati bi trebala biti minimalno 2 tjedna u fazi vegetacije (ovisno o strainu) prije pocetka procesa, idealno bi bilo tretirati biljku odprilike 5 dana prije nego ju prebacite na cvijetanje
3.odaberite jednu zdravu granu i pocnite spricati tekucinu uzduz cijele grane (jako bitno),proces ponovite svaki dan i tako odprilike 21 dan
4.nemojte panicarit kada vidite da su se svejedno pojavile samo znakovi da je cura na grani koju ste tretirali, vrecice ce se pojaviti cak i uz zenske pistile samo sto ce vjerojatno kasniti vremenski.
5.pustite biljku da raste i polen koji dobijete mozete skupiti u neku papirnatu vrecicu (postoji negdje tutorial i za to sigurno na ovom forumu) ili ostavite jednostavno da se biljka sama oplodi
6.cekajte da sjeme sazrije dovoljno i poberite ga
ako ste se odlucili spremiti polen mozete experimentirati i oprasit neki drugi strain pa vidjeti sta se sve moze dobit
Nadam se da vam je ovaj tut pomogao ili barem razjasnio neke stvari,ako se neko odluci isprobati gore navedene tehnike neki feedback bi bio super,
uzivajte,pozz.