Delimicno ispravno si postupio u prvom momentu, tj kada si prvo pokusao alternativom da resis problem...ali, pored sto se nikada ne gubi kontakt sa ljudima iz struke, puno veca greska je nastavljati sa terapijom koja ne daje klinicki vidljiv rezultat...pravilo vazi za ma koji metod terapije, pa i terapiju uljem i cime god!Dali sam ispravno postupio ili ne, neznam ni sam, ali sam izgubio "kontakt" s konvencionalnim doktorima i sve što pokušavam napraviti da se rješim tumora nalazim na internetu (čitam, istražujem).
Subjektivni osecaj i klinicki vidljiv rezultat su dva drasticno razlicita pojma, zato uvek preporucujem redovne kontrole i dijagnostiku sa strucnom ekipom dr. Naravno da i neke "finese" sa interneta mozemo primeniti, ali iskljucivo od proverenih izvora...jer se u poslednjih dve-tri god. pojavilo puno info o ulju u koje licno sumnjam, a sve iz razloga sto nikada nisam siguran ko ih i sa kojom namerom plasira, pogotovo u čije ime i za čiji profit!!!Dok sam bio na ulaznoj fazi i full dozi, većina simptoma mi se je povukla (MR nepromjenjen).
Po svemu opisanom, misljenja sam da se radi o prezasicenosti organizma na canabinoide...probaj napravi pauzu, samim tim ces saznati i da li to ulje uopste pozitivno deluje. Po suprugi znam, kada je duze na ulju javljaju se kontra efekti...nervoza, razdrazljivost, lose spava, stalno oseca umor itd.Čak i sad na 1/3 doze svaki dan osjetim djelovanje ulja (pa čak i nekako neugodnije nego na full dozi). Oduvijek nevezano uz bilo kakve dodatke uz ulje, u poslijepodnevnim satima, predvečer i veče osjetim djelovanje ulja daleko jače nego ujutro u dopodne (iako je doza pravilno raspoređena).
Medjutim, meni ovde nesto drugo nije bas najjasnije.
Odakle Jan tebi uopste ideja da uljem lecis benigni tumor, pa jos toliko dugo vremena a da klinicki vidljiv rezultat uopste nemas?
Koliko razumeh, MR je pokazivala nepromenjeno stanje velicine neko vreme a sada i odredjeni porast...sto je alarm da se menja metod terapije.
Pretpostavljam da si pazljivo citao dejstvo ulja pre nego li si krenuo u terapiju istim, zato te i pitam: gde si i kada procitao da je neko benigni tumor (benigna izraslina nemaligne strukture) unistio/uklonio/izlecio nazovi kako god sa supstancom koja dejstvuje na malignitet? Razumes? Mi stalno diskutujemo da ulje deluje na maligne celije, ali u benignoj izraslini tih celija jednostavno nema...tako da ne vidim nacin kako bi ulje tu nesto bitnije promenilo (u velicini tumora), sem subjektivnog osecaja koji THC stvara na nervni sistem.
Medjutim, ako sumnjas u dijagnostiku MR (gde se malignitet odredjuje na osnovu prebojavanja strukture i gde su greske u ocitavanju snimka moguce), te ako sumnjas da je ipak malignitet u pitanju, zamolicu te nesto.
Ostavicu ti svoj br fona u inboh da mi se javis na viber, whatsApp, skype ili kako god ti odgovara...da se dogovorimo kako da ti posaljem nesto mog ulja (apsulutno gratis), ali da ispostujes moj-metod uzimanja...i samo uz jedan uslov, ako ti mislis da nije veliki rizik prolongirati alternativu jos 2-3 mes.
U ovom delu Evrope, ubedljivo najbolji neurohirurg je prof. Danica Grujicic sa neurohirurgije Klinickog centra RS...medjutim, sa njom nema razgovora o alternativnim metodama, ali ne bi bilo lose da bar pogleda tu tvoju dokumentaciju i kaze svoje misljenje, predlog...Da li znate kome bi se mogao obratiti za savjet u našoj regiji ili drugdje, a da je doktor (neurolog/neurokirurg) s kojim bi mogao popričati o svom problemu (tumoru na mozgu), a da usput podržava i alternativnu medicinu (ili holističku) liječenjem kanabisom?
Neurolog ti je tu od slabe pomoci, znao sam jednog koji je bio medju 5-najboljih na svetu...ali kada mi je drug oboleo od kancera na mozgu, odmah me uputio na D. Grujicic.
p.s. ako mogu jos nekako da pomognem, samo reci.