Evo par informacija od mene vezano za moje tijek konzumacije.
Danas je otprilike 2,5 mjeseca od kada sam počeo uzimati ulje prema ovom protokolu, te nešto manje od 1,5 mjesec od kada sam na terapijskoj dozi (5x 60mg). Do prije par dana sam sve doze uzimao oralno, jer sam imao problema sa analnim konzumiranjem. Dosta dugo sam pokušavao uzimati analno ali u kapsulama koje uzimam oralno. Prije stavljanja sam ih bio malo namazo s maslinovim uljem da ih lakše uguram i to je u početku mi je išlo malo teže jer su kapsule sitne, ali kasnije sam se navikao kako ih staviti. Najveći problem mi je kod kapsula bio što su se jaaako sporo rastapale. Bile bi se rastopile do faze da ulje može iscuriti iz njih, ali onda su se nekako počinjale smežuravati/gužvati i stvarati "oštri" rubovi na mjestima savijanja kapsule i to mi je stvaralo neugodu u analnom kanalu. Osjećao sam konstantan pritisak, kao da trebam ići na wc, ali nisam trebao ići i osjećao sam lagano ali neugodno bockanje tih oštrih rubova. Neznam da li je do kapsula (celulozne su), pa se sporo otapaju (testirao sam ih i u ustima) ili imam premalo sluzi u analnom kanalu koja bi trebala potpomoći otapanju. Neki dan sam zamutio bio-mix otopinu sa kakaovim maslacem u omjeru 1:1 i napravio si čepiće, te se preporodio. Nema više nikakve neugode
. Bedast sam što to već prije nisam napravio.
Trenutno uzimam 3x analno i 2x oralno. Osobno, jedini problem kod analnog konzumiranja mi je osjećaj nekakvog "straha" koji imam da će mi čepić izaći van ili otopina da će mi iscuriti i da terapija neće biti djelotvorna, ali i to ću si posložit u glavi, pa će biti lakše.
Stijecanje tolerancije sam radio postepeno. Krenuo sam sa 10mg, pa sam postepeno povećavao svaku dozu na 20mg, pa na 40mg, pa na 60mg. Povećavao sam prem osjećaju, svaki dan, dva, tri, kako koju dozu. Uvijek osijetim najjače psihoaktivno djelovanje nakon doručka, pa sam jutarnju dozu recimo zadnju povećavao. Kada sam krenuo sa povećavanjem doze na 60mg sam neusporedivo jače počeo osjećati psihoaktivno djelovanje svih doza, a pogotovo te jutarnje. U određenim momentima mi nije bilo baš ugodno (titranje slike, bljeskanje, nemoguće je bilo fokusirati sliku, pa te tjera da žmiriš), ali evo to sam pregurao. U fazi privikavanja sam pogotovo u toj 60mg fazi dosta spavao i bio sam dosta "zgažen" u smislu da sam se vukao, nešto kao da sam bio lijen i da mi se ništa nije dalo. Također sam imao napadaje smijeha. Znale su me nasmijati nebitne sitnici ili pak apsolutno ništavilo.
Ja sam cijelu fazu privikavanja radio, ali i prije sam napisao, samo zato što sam radio posao koji nije zahtjevao preveliku komunikaciju s ljudima (bio sam 95% vremena sam) i par minuta od kuće. Trenutno mi to posao ne dozvoljava pa sam na bolovanju.
Nakon stijecanja tolerancije, nestala mi je potreba za snom tokom dana, smanjilio mi se utjecaj psihoaktivnog djelovanja, nemam bezrazložne napadaje smjeha, smanjila su mi se nerazuma prejedanja iako nisam bio gladan, smanjio mi se osjećaj mamurluka u glavi.
Moram napisati, da sam jedan dan greškom (nisam bio siguran da li sam uzeo 1 put) uzeo 2x terapiju u razmaku od samo 1h te su mi se preklopile dvije doze od 60mg i to baš u trenutku kada se desila jedna nezgoda pa sa sam bio priomoren sudjelovati u prijevozu ozlijeđene osobe po bolnicama (nisam bio vozač!). Vama ostavljam da si zamislite kako sam se osjećao u tim trenutcima.
Inače, počeo sam sve lakše ustajati ujutro. Obično idem spavati oko 23h, a budim se i ustajem u periodu oko 7h. Bilo je par situacija kada sam se morao ustati i ranije i nije bilo problema, ali taj dan sam uvijek odspavao popodne. Inače nemam potrebu za dnevnim odmorom, ali kad osjetim potrebu, legnem.
Dobio sam nekoliko kilogama, puno bolje izgledam (mišljenja drugih!), nisam blijed, nemam podočnjake.
Povećala mi se je energija za razliku od prije početra uzimanja i faze stjecanja toleranicje.
Auto vozim ovisno o svom "stanju u glavi" i čistom razumu . Ako sam siguran da mogu voziti vozim, ako nisam, ili neidem nikuda ili vozi supruga ili netko drugi. Čak sam bio odvozio i jednu dužu dionicu po autoputu, dok ove kraće po gradu znam odvoziti sigurno i bez problema. Sporije i pažljivije vozim, to garantiram.
Sve ostale obiteljske aktivnosti/potrebe odrađujem kao da nisam na terapiji.
Općenito se odlično osjećam. Za razliku od prije početka konzumacije, a Otkako sam saznao za tumor znao sam biti bezvoljan, depresivan, mrzovoljan. Čak su neki izjavili da im je bilo neugodno doći nama u goste kako sam prštio mrzovoljnošću dok su nam sada česti gosti. Opušten sam, dobro raspoložen, ugodnije mi je biti u društvu, više se smijem i šalim (baljezgam bedastoće s ciljem nasmijavanja drugih
). Žena kaže da sam emotivniji.
Ne osjećam nervozu u grudima kakvu sam godinama osjećao. Neznam kako bi tu nervozu opisao. Stalno sam imao osjećaj kao da titram i to titranje mi je bilo jako neugodno. Sada toga nemam.
Što se tiče simproma koji su uzrokovani tumorom. Potvđujem da su mi se u zadnje vrijeme smanjio sjećaj utrnjenosti lijeve strane glave/lica. Na nepcu i jeziku trnece više uopće ne osjećam, dok podzadnje prije početka uzimanja ulja mi se je bilo neugodno ljubiti i svaki obrok mi je bio naporan jer me je hrana "grebala" po jeziku. Također se od početka niti jednom nisam ugrizao za jezik, unutrašnju stranu lijevog obraza ili lijeve strane usana (to mi se prije dešavalo i po par puta na dan ili svakih par dana). U lijevoj gornjoj usni još ponekad znam malo osjećati utrnjenost, ali daleko manje nego prije. Kada se diram po licu, površinski trce ne osjećam, već samo tamo negdje unutra (prije mi je znalo biti lice skroz drveno, pogotovo gornja usna s lijeve strane). Uglavnom, simptomi koji su mi se zadnji počeli pojavljivati, polagano mic po mic nestaju
.
Uskoro ću na magnetsku rezonancu pa ću javiti da li ima kakvih promjena i unutar moje glave. Obzirom da imam spororastući tumor, unazad 3mj otkako sam napravio zadnju magnetsku pretpostavljam nije ni mogao narasti toliko da je na magnetskoj to toliko izraženo (barem u mom slučaju uspoređujući prethodna preglede).
I da sa terapijom zaustavim tumor, ja sam presretan uz sve ostale navedene pozitivne stvari koje mi ulje omogućuje!
Usput, trebao bih informaciju ako je netko u zadnje vrijeme kupovao "Amentomax" ili sličan proizvod koji sadrži amentoflavon da napiše od kuda je naručivao. Hvala