Kolega radioaktivni, ja i još par članova smo uzeli grijače za reptile. Najjači je 45w,ja sam uzeo od 28w,Radioaktivni 20w i svi smo zadovoljni. Čudan način rada ima, ali če kolega napravit tutorial, dok sakupi sve činjenice. Kad je pod pritiskom(ispod pota), taj dio najjače grije. Ako je u zraku, uopče ne grije! Treba vremena, da ga se skuži, ali za boxeve, do 1 kvadrata(3-4potova),2 takva i nema problema sa zimom. E, sad može se stavljat na njega, razni vodiči toplotne energije, ali neka kolega to objesni od početka.da, u biti samo tanji konvekcijski
a sta nebi bila neka idealna opcija oni heating mats recimo, kao za terarije i slicno ili cak napravit nekakvo podno grijanje na struju? razmisljam da bi tako direktno grijao posude i zemlju, a to je tu najbitnije a i sama zemlja u posudama bi zadrzavala toplinu pa nebi trebalo puno grijat. meni to nekako djeluje optimalno. recimo uzet 4 takva tepisica, dimenzija otprilike kao sto je dno posude, svaki po recimo 40-50w (mozda bi i manje bilo dovoljno) i stavit ispod posuda (ako su 4 posude jasno). sta mislite o tom?
treba uzet u obzir da turbina radi stalno i izvlaci zrak iz boxa pa svaki drugi nacin grijanja i nije bas efikasan, jer prakticki topli zrak bacamo kroz prozor, tj. najcesce otvor u zidu, a ovako bi se grijale na prvom mjestu same posude.
Stavite halogenu]žarulju u vazu, spojite na timer i služi kao mali kamin. Gotnji dio, gdje ide grlo, pokrijete, alufolijom. Ali, nemojte stavljat žarulja sa žarnom niti, nego halogenu do 40w , jer bolje podnose toplinu. Zagrijat če vam box, sigurno. Žarulja eksplodirat neče! Jedino može riknut, ako nije na timer. Ako stavite u veču vazu, 20w,onda vam timer netreba.Znaci mjerio sam sobnu jer box nije u pogonu tako da je temp prosjek od 10-12 stupnja,probat cu stavit dva grijaca od 100w u keramicke vaze cisto tih 6 sati dok je u vege u mraku. A dan ce hps lampa spasavati
Možete umjesto vaze, glineni pot. Ionako ima rupu na stražnjoj strani, provučete žicu, spojite grlo, a pot okrenete naopačke. Isto provjereno funkcionira!Evo prvo bih se htjeo zahvaliti svima koji ste mi pomogli vasim odgovorima. Nabavljena 2 grijaca za reptile i anunakije po 60w i 2 glinene vaze. Rezultat je ovo: dize temperaturu sa 11°-13° na 17°-18°. Nije nikako ono sto sam ocekivao ali mislim da je dovoljno jer navodno sve iznad 15 je prolazno tj. barem tih 6h vege faze mraka dok lampa ne radi.