Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Sve ti boje dobro stoje
Prosli up su lepo popunile mrezu, sada fino popunjavaju box, samo nek sibaju
PS vidim da je ostalo malo sitnih izdanaka, bas me zanima hoce li penetrirati svetlo i umastiti ih, il ce ipak biti i malo popcorna
Od tebe covjek uvijek nesto nauci, mnogi imaju mnogo bolje setape, a i ti ne pravis bio masu,, vec kvalitet, mogu samo misliti kako vrhovi mirisu, kad ih ti odhranis.
Hvala dečki @sone1 ,ovaj put, nisam radio lolipop, jer biljke su dosta niske. Neki strainovi, recimo Somango od Soma seeds, njega sam ostavio, jer mu i najdonji vrhovi, budu tvrdi ko kamen!
Složio sam staru 100ku u zatamljenu sobu i stavio Mamba Negru(Blim burn seeds), Critical(RQS)
, Sensi skunk i klonove od biljaka, koje su u pogonu. Nešto tipa, feno hunta, ali lovim strain za mene
Očistio sam pilu od prašine promjenio ventilatore i roka ko 2018. . Rađen je za m², 121 dioda(3w),500mm×500mm×100mm su dimenzije.
Meni osobno, popcornovi ne smetaju. Oni budu, masniji nego neki vrhovi na samom vrhu biljke!
Imam na umu, pa ču odvojit, ako bu nešto larfy, ali kako se već sada cakle, mislim da bu sve kako treba
@imam lud da sam papir, di si frende
Meni ti miris nije prioritet, ali strainovi, poput Deep cheesea, osjete se na ulicu!
Kod terpena pomažu gnojiva, ali nama to nije bitno, jer ih nečemo držat u regalu
Namjeravao sam uzet ove aditive, mada još ne znam ništa o njima i jel imaju svoju liniju..
Ako ih je netko probao ili zna išta o njima, neka slobodno podjeli. Meni su police full pune i barem godinu dana sam miran, tako da mi je žao sad i to kupovat, ali tko voli miris i okus, ovo vjerojatno pomaže!
Kod Advanced nutrientsa, to su Nirvana, Dr. X i još jedan, ne mogu se sjetiti (nadopišem). Mislim, da je Bud ignator, ali to su boce od 500kn litra, tako da ih nisam probao!
@Palma ,točno tako.... Strpljenje je dobar dio growa. Biljke vole mir i znaju to, ljepo vratit
Ti aditivi zapravo izazivaju strest kod biljaka, mislim da ima hormon ili tako nesto u sebi od nekih vrsta gamadi i biljka onda prelazi u odbrambeni mod, takodje ubrzava, a samim tim i povecava proizvodnju terpena, thca i ostalog, treba biti veoma oprezan prilikom koriscenja, jer u suprotnom moze da izazove biljku da pohermi
jak gen i dobro iskustvo sa istim mogu biti dobar recept za nesto jos vise
Evo ih danas....
I ispod suknje ostavljam listove, da padaju sami, kako ih biljka potroši...
HLG sam digao na 50cm, jer vrh na sredini, dobija svjetlo od sva tri borda. I jedan Zeus, okrenuo sam okomito, da je veči razmak, između bordova!
Evo ih na pola puta. Snimio sam video, jer se na slikama ne vidi, da žica magnezij. Išarani su listovi, rekli bi, školski primjer, kako svjetlo izbljedi listove!
Update :
Evo ih, krajem 4.tjedna cvata. 34.dan cvata, 41.dan na 12/12
Afgan ušao u 3.tjedan cvata.
Njemu sam ostavio, sve fun listove, čisto da vidim razliku! Trebalo mu je 17-18 dana da uđe u cvat. Green punchevi, 7 dana...
Temperature : 20°-26°
Vlaga - 40%
Svjetla- 300w,50cm, 12/12
Spustio nočnu temperaturu u sobi, toliko da je 20°u boxu!
Danas sam zaljevao, sve tri sa 7 litri vode(2l Afgan, po 2.5l GP) +Big bud(14ml),Carbo-load(20ml)malo više nego inače, Bloom (25ml) i drugi put sam stavio 1ml cal/maga(čisti koncentrat)
Za sada je to, kako treba...
Ako sam išta zaboravio, nadodam, a kako je sad, najzanimljiviji dio growa, updateam češće..
Vozdra
Hey nadam se da gresim i da citam samo kako pise, CalMag se prvi dodaje pre ostalih djubriva i aditiva ! Hoce to napraviti problem - joni, molekuli, hemija ovo ono
Ovaj neče, ali čuo sam to negdje.... Ionako ide prvi, 1ml na 7l vode, air stone mi mješa soluciju, tako da prolazi!
Kada stavim bloom, pa onda cal /mag, kad kapne u soluciju, vidi se reakcija, ali samo u tom trenutku. Ostavljam taj cal/mag za chilli, a nabavljam Sensi cal/mag. On se može mješat normalno i nije čisti koncentrat. Hvala kolega
Mini upsić :
Sad se već pune na očigled...
Digao sam litražu na 6l za oba Green puncha. I na to...
Grow: 10ml
Bloom : 10ml
Big bud : 10ml
B-52 : 10ml
Dao sam grow (pola doze) sa pola doze blooma(Green buzz liquids), jer žica dušika, pa sredinom cvata, dam pola doze, ako su od istog proizvođača. U suprotnom, zasebno zaljevanje...
Jedan vrh, ima izbljedene listove, jer su bordovi, bili prenisko. Digao na 55-60cm.
Niti jedno zaljevanje, nije išla čista voda. Afgan, jede malo manje, ali i on se puni.
Sve u svemu, sredina 5.tjedna i ide, kako treba. Listovi, lagano nahebu, ali ne uzgajam listove
Sljedeće zaljevanje, ide Overdrive, umjesto Big buda!
Još kad dobiju Overdrive, ima da polude
Afgan još uvijek, ostaje na Big budu!
Šta se tiče, straina Afgan kush ×Black domina, uzgojio sam ju 4 puta. Od 5 sjemenki, svih 5 izašlo. Pokazala 2 fenotipa,ali jako mala razlika. Pošto su 3 biljke, bile identične, rekao bi, dobra i stabilna genetika!
Do viđenja
Sad si joj trebao zveknuti jedan flush na sredini pa je onda nahraniti sa dvije ture OD, pukla bi po savovima mada biti ce to super do kraja!
I kod sebe sam primjetio problem jakog svjetla pa sam isto morao dizati, 40cm je ipak donja granica izdrzljivosti.
@beštija ,nisam nikada bio za takav flush, ali s vremenom, vidim da je potreban i sigurno bi im pasalo!
Podignem na stiropor(5cm),probušim rupu sa lemilicom na tanjuriću i tamo stavim cijevčicu, koju mogu zatvorit. Tutnem neku pliču posudu i to super funkcionira!
Ili kao sistem, kod Bizze, samo malo niže. Sljedeći grow, moraju na nešto...
A LED ne oprašta....
@Budfield- večinom mi izleti.... Ali, lakše je čitat, dok su neki zarezi, točke i sl. Osobno, osim tu na Vutri, toliko texta nisam napisao u tri života
Update :
Cure su na kraju 5.tjedna cvata, ulaze u 6.tjedan...
Green punchevi piju, svaki drugi dan, 5l tekućine. Zadnje zaljevanje, dobile su Overdrive, umjesto Big buda, a zaljevanje prije, pola doze Big buda i pola doze, Overdrivea!
Afgan kush ×Black domina pije, svaki 3.dan, 2l tekućine i on je 10dana iza Green puncheva.
Dobijale su, Nirvanu, Bloom(Green buzz liquids), Bud candy, Carbo-load, Big bud, B-52, Rhino skin i dva puta cal/mag... I ulazi Overdrive u igru... Bud candy, dajem prvu polovicu cvata(radi magnezija), a Carbo-load drugu polovicu...
Počele su bljedit, kako treba
Jako me podsječaju na Deep cheese. Cvate 7 tjedana i na pola cvata, krene gubit boju, pa ide Jesen.... Ali, proizvodnja trihoma je na vrhuncu
Trknem vrh i sav sam zljepljen. Miris, jako podsječa na Marmeladu. Tko ju je uzgojio, zna....
Afgan kush ×Black domina, krenula se punit
U pripremi je feno hunt, neka vrsta.... Nekoliko strainova u staroj 1️⃣0️⃣0️⃣ki
Ne znam, gdje bi stavio ovaj video...
Craftano 12 strainova u jednoj biljci. Ubiti, kasnije u videu, tri biljke, svaka sa više strainova, pomoću crafta
Pelceri, zanimljiva ideja, odjenom probas sve sto neka banka nudi pa radis biljeske i kupujes
Jedino treba izgurat 13 razlicitih biljaka kroz cvjetanje i hranjenje.
Update :
40.dan cvata, 47.dan na 12/12 za Green puncheve
Temperature :21°-26°
Vlaga:30%-40%
Svjetlo:3×100w
Hrana i aditivi:Green buzz liquids bloom, Overdrive AN, Nirvana, Carbo-load
Počele su se savijat. Srečom, ovaj put sam stavio mrežu. Listovi gube boju i od ponedjeljka, ide čista voda!
Afgan je 10dana kasnije ušao u cvat, tako da bu malo dulje u boxu i još je na Big budu, od ponedjeljka ide na Overdrive uz sve ostalo...
Vrhovi su prekriveni trihomima
Sve u svemu, ide kako treba. Miriši van na cestu. Ionako, se mješa sa mirisima Božičnih kolača.
Nemam kaj, pametnoga za dodat. Piju, svaki drugi dan, po 2.5l tekućine. Polako smanjujem kako se bliži kraj, tj više isušujem zemlju. Neki to rade i ranije(stresom pojačat lučenje smole), ali ovako je sigurnije!
Još 2,3 updatea i end
Ho ho ho update :
Cure su u ponedjeljak dobile zadnju dozu blooma, Overdriva, Carbo-loada. Jučer Green punchevi 5l čiste vode samo sa Carbo-loadom, a afgan još ostaje na Overdriveu i ostalim preparatima
Stavio sam Black orchid ventilator u cijev kao aktivan upuh, jer mi turbina uzme dobar dio boxa! mali šiba, ko veliki i ako ne treba filter, dovoljan je i za ispuh...bez kabla je još 20 ili 25kn manje.
Nisam puno slikao. Nikako, da ih ulovim prije ili poslije svjetla, a usred spavanja, nikada ne otvaram box!
Šta se novog boxa tiče(Mammoth 120 pro+), box je odličan. Nema rupica i sl. Zipovi su isto odlični...
Curke su počele, dobijat crvenkastu boju po listovima. Još 10ak dana i cap. Trihomi su 50%mlječni, 50% prozirni...
I Afgan kush ×Black domina, nazovimo ga, Black afgan
Zaboravio sam napomenut, par puta, tokom cvata, dao sam im pola doze Rhino skina. Rhino je odličan u strechu, deblja i jača stabiljke, što kasnije puno znači!
Svima sve najbolje u nadolazečim praznicima, a ja se javim se između Božića i nove godine