Gnojivo - koje, kad i koliko?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.271
35.857
2.698
Weed California USA
Di sam ja to napisao? Zna se u kojem periodu se kolko gnoji.
Ja sam komentirao NPK omjere.
Problem je sto ne shvacas sto znaci NPK postotak i omjeri.
Hesi Bloom je 3/2.6/3.6 NPK i koristi se u cvjetanju. I na pocetku i na kraju cvjetanja.
Yara Ferticare ima 15/30/15 i takodjer se koristi i na pocetku i na kraju cvjetanja.

Razlike je samo u tome sto cu yaru koristit u outdooru jer mi treba samo jedna zlica na 10L vode, dok bi hesija trebao "pola" boce i pre skupo je. Stvar je samo u koncentraciji gnojiva a ne koje je jace a koje slabije.
Powder feeding od GHS-a za kratko cvjetanje ima NPK 16/6/26 i takodjer se koristi u svim fazama cvjetanja i omjer je 1g/L i koristi se manje vise u indooru. I nije nista jace ili slabije od hesi bloom-a.

Jel sad jasnije? :D

Poslednja izmena:
05.03.2015
42
11
8
Hesi bloom ti ide 50 mL na 10 litara vode,što je relativno malo,dok bi slistio 100 mL Plantelle Cvet na 10 litara vode ;)
Znači Plantella koja ima NPK 6-8-8 moraš stavit više nego Hesi koji ima 3-2.6-3.6
Znači ne drži ti ovo vodu baš :D

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: El.Magico

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
8.035
34.571
2.598
Plantela u tom slucaju ima N 6% P 8% K 8% ostalo su m.elementi kojih u Planteli ima znatno manje nego u Hesi-ju ali glavni omjer Npk je slabiji nego kod Plantele i zato ga treba vise u out-u ako sam dobro shvatio o cemu raspravljate :)

• Sviđa mi se
Reactions: El.Magico
09.04.2015
14
4
3
Di sam ja to napisao? Zna se u kojem periodu se kolko gnoji.
Ja sam komentirao NPK omjere.
Problem je sto ne shvacas sto znaci NPK postotak i omjeri.
Hesi Bloom je 3/2.6/3.6 NPK i koristi se u cvjetanju. I na pocetku i na kraju cvjetanja.
Yara Ferticare ima 15/30/15 i takodjer se koristi i na pocetku i na kraju cvjetanja.

Razlike je samo u tome sto cu yaru koristit u outdooru jer mi treba samo jedna zlica na 10L vode, dok bi hesija trebao "pola" boce i pre skupo je. Stvar je samo u koncentraciji gnojiva a ne koje je jace a koje slabije.
Powder feeding od GHS-a za kratko cvjetanje ima NPK 16/6/26 i takodjer se koristi u svim fazama cvjetanja i omjer je 1g/L i koristi se manje vise u indooru. I nije nista jace ili slabije od hesi bloom-a.

Jel sad jasnije? :D
Napisao si brale u predhodnom komentaru ...Malo opsirinije pises u vezi diskusije ,i opet jedno isto ,ne mogu vise da ponavljam ,dosadio sam samom sebi ,tako da opusteno ,sve smo se razumeli ...:thumb:

grouchy

theGrumpy
16.08.2013
7.177
23.432
1.098
u principu ne treba vise djubriva od druge polovine cvetanja i pred kraj, to dajemo samo da bi vise rodilo.

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
8.035
34.571
2.598
Grochy haha to dajemo samo da vise rodi ali netreba nam to pa naravno da zato treba hraniti :)
kada udje u drugu polovicu cvjetanja onda joj treba i vise vode i vise hrane bez obzira bila vani ili unutra ;)

@opa cupa o ovome raspravljamo ili diskutujemo, ali im ne mogu objasnit

ok.10:30:30 je isto kao 6:8:8 samo se razlikuje u preporucenoj dozi i to je sva filozofija,nema tu nejasnoca

Poslednja izmena:

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
Jel zna netko dali postoji neki prirodan način da nadomjestim Magnezij biljci, ak nema jel postoji to po poljoapotekama za kupit?

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
Ma jok, probao ja donat MG na fikusu od žene prije par mjeseci pa sam joj morao kupiti drugi, sav požutio a dodao svega pola litre. Odmah vam savjetujem manite se donat MGa u vutrovrtlarstvu.
Budem pričao sa tetom u poljoprivrednoj apoteci ako bude znala šta je magnezij.

• Sviđa mi se
Reactions: mar1o
10.11.2008
84
137
33
ajd da pojednostavim, FloraLine je dobar nemacki brend, koristi ga slobodno. slicno je planteli ili substralu, imas za zelene biljke, za cvetnice i ovaj sa guanom koji licno koristim

Pronasao sam ovaj za cvetajuce biljke i npk odnos mu je 7-3-5...
iskreno meni lici da je za ok samo za vege fazu a treba mi za cvetanje...
koji je odnos u mesavini sa guanom?