Dvije biljke ( 1.5 m) su prošli tjedan krenule s cvijetanjem i kreću se lagano a treća mnogo ranije. Ta treća ima kojih 2.5metra i dosta grana (topirana) sa po par vrhova na svakoj grani (izgledalo mi je kao božično drvce).
E sad, do sada nisam ni jednom gnojio i samo sam jednom uopće ovo ljeto zalio te biljke, pri sadnji šumska zemlja pomješana sa dugogodišnjim kompostom i pepelom. Nekako sam mislio da mi je za vegetaciju to dovoljno od prihrane i nisam se prevario pošto mi biljke niti jednom nisu pokazivale da im fali nešto od hrane.
A sada kad je cvijetanje počelo htio bih malo pomoći curama da udebljaju pa sam mislio prvo zalit mineralnom, melasom,ljuskama od jaja i pepelom. To bi bilo za početak a tjedan dana kasnije sam mislio GHE Ripen pošto piše "Ripen NPK 0-6-5 je sveobuhvatno biljno hranjivo, namijenjeno ubrzanju i poboljšanju procesa cvjetanja. Ripen djeluje na više razina: daje biljkama jak signal da dolaze do kraja svog života.".
Imate neki drugi savjet za povećanje budova i kvalitetniju cvatnju? Nebi koristio kemiju ako baš nemam drugog izbora zato sam i koristio 100%organic do sad..
POZZ.. nadam se kvalitetnom odgovoru,,hvala