Razlika je u ceni i etericnim uljima
Kada vec ides do poljo apoteke - tamo imaju sve, a dzaba i ima malih pakovanja po 100g kao npr YARA Ferticare I (14-11-25+MG+TE) i YARA Ferticare III (10-5-26+MG+TE)
Na ta dva uzmes Kalcijum Nitrat, jer ako ne dodas i kalcijum mozes imati problema, treba ga biti 2x vise od magnezijuma, a ovaj mag-sulfat ces u prskalicu folijarno sada,
@opa cupa kaze
Folijarno-jedna mala zlica na 10l vode
Zaljevanje- jedna manja zlica na 8l vode...
oko 0.3g/L ??
Jedino sto nemas EC pen, bilo bi dobro to da nabavis, jer ces morati na pamet da mesas, uglavnom na uputima pise 1%=1.0 EC i ph~6.5, jos mi slikas kad uzmes
Stavis sada ferticare I 0.5g/L prvo izmesas, pa kalcijum 0.5g/L, za prvu dozu, kasnije vidimo
U cvetanju zamenis ferticare I za III i na pola cvetanja krenes smanjivati kalcijum
Pisem za Yaru jer vec ima sve u sebi (mg i micro) balansirano
Ako ti ostane kusur nece ti skoditi da uzmes helatirano gvozdje (EDTA) dok si tamo
EDIT: sada tek vidim tabelu
@opa cupa glup sam bio, istina, trebao sam odmah reagirati, ali sam mislio da će čaj popraviti, a čini mi se da kod mene neće. Ali dobro, sad imam još jedno oružje više u arsenalu, bit ću pametniji drugi put :D @Bizzzo hvala :D 5G je zadnji put popila 8L, ovaj put će možda i više. Znači 4 male...
www.vutra.org
PS Ako nemas, stavi i limunsku kiselinu na listu