Sta samo lajkate de nek neko i pomognePoz svima
Evo par slikica indoor i imam takode par pitanja vezano toga pa molim iskusnije clanove da odgovore/posavjetuju
Novi sam na sajtu pa nisam siguran ni jel tema na pravom mjestu izvinjajem se ako sam pogrijesio .
Malo ce duzi tekst bit kako bi shvatili sto bolje o cemu je rijec i pronasli rijesenje .
Prosle godine sam u 9 mjesecu skinuo 10 tak klonova sa Purple Glam Kush ( BULK SEED BANK)
Zatim ih indoor ojacao a klonovi su bili super zdravi i nikakvih problema nije bilo
Prezimili su mi u kuci na lijepoj temperaturi tu sam ih trenirao i HST i LST
Zatim u 12 mjesecu skinuo nove klonove te prebacio u nove vazne 20/25l kako bi ojacao novih par komada i pripremio se za proljece i sezonu
Tu proslu turu sam morao pokidat jer je murija njuskala okolo no ostalo mi je ovih 10 klonova
Ojacavao sam ih do Marta/Aprila te ih drzao sve do kraja Maja u stanju Vegetacije fakticki U veg su bile 6/7mj Indoor a ja sam konstantno skidao nove klonove i prebacivao ih outdoor
Kad sam ih max iskoristio pustio da se oporave te ih prebacio na 12/12
Dok su one cvale ojacao sam novu turu Outdoor te cim su ove zavrsile prebacio sam novu turu Indoor momentalno na cvjetanje.
s prve ture bilo je nekih 250g suhog onako zadovoljavajuce s obzirom koliko sam ih mucio .
Medutim nova tura mi je bila duplo jaca inace koristim LED/3000k/12w/ x35 na m2
Imam nekih 400w na m2 i dodatnih 150w LEd panel koji ubacujem po potrebi
Zadnja tura je bila porazavajuca bile su visine 90/100cm i ispod njih 8 skinuo sam oko 120g suhog ( Prije par dana)
a ovo je nova tura ubacena momentalno na cvjetanje kad je ona zavrsila.
Pitanja >>>
1- Radim sa klonovima i jel moguce da upravo zbog toga ne mogu jace ni da bace iako ih ojacam outdoor pa cak i indoor pustim 10/15 dana veg
imale su mnogo vrhova jer ih topiram i ne zurim sa cvjetanjem list im je bio tamnozelen i zdrav kao i korijen
Koristim Plantela Cvjet i Veg i ubacim preradeno kokosije dubrivo jer ova hemijska mi sprze uglavnom biljke .
2- Da li je moguce da sam uranio sa skidanjem bile su u fazi cvjetanja nekih 60 dana bilo je dosta narandzastih pistila ali isto tako tu i tamo bijelih no djelovalo mi je kao da stoje u mjestu ne mjenja se nista dok su se grane posavijale pomalo od tezine/ imaju cist svjez vazduh konstantno
3- Da li klonovi mogu biti jaki isto kao i majka jer pojedini koje sam izbacio napolje OUTDOOR i topirao imaju vec 2m visine i sirine 1m pune su grani i vrhova ...
Nikada problema nisam imao ni sa PH zemlje ni vode nit ikad mjerim nit me interesuje mnogo nit sam imao bolesti na biljkama uvijek su zdrave bile
Nije mi jasno samo ta kolicina a ipak su imale sve neophodno za puno jaci plod
Ili sam ih slabo gnjojio i u toku skidanja cvjeta Fan listovi neki su otpali osusili se,ali nisam primjetio da ostalo lisce zuti oko ploda ili vehne bilo je poprilicno zeleno iako su pistile bile Narandzaste,zuckaste tu i tamo bjelih .. ?
U cemu bi mogao biti problem i da li da ocekujem i outdoor slab s obzirom da su klonovi,iako su visine 2m topirani vise puta i sirine 1m
Inace ne koristim sator zbog rasporeda prostora ali mogu reci da mi grane i listovi prekriju citav m2 .
I trenutno je led panel udaljen nekih 70/80cm od njih a sutra cu prebacit na 50tak cm .
Ne mogu shvatit sto je prouzrokovalo da ima manje kolicine.a ipak su mi djelovale puno bolje nego prosle steta sto nemam slike od njih u stanju cvjetanja .