E ja to ovako, a vi pazite sta radite.
Kod mene je niza vlaga u kuci i bas me potrefe obaveze i nedostatak vremena dok se suse, pa ne stignem da ispeglam ovo, i uglavnom 4ti ili 5ti dan odjednom budu suvi na dodir da se skoro krune, dok su grane jos uvek mekane i savitljive.
E sad zaboravim na papirne vrece, to cu sl put spremiti, pa kad se ovo desi ja ih tako tutnem u tegle ucelo sa granama, kad god merac dodje blizu 70% praznim tegle i to nekad po 2-3 puta u 24h !!!
Cekam da se vrati malo te svezine u budove, ali opet i ovde treba paziti da se ne pretera, ne bi li bud povukao gorcinu iz grane. Opet ne gledam samo merac, nego se oslanjam na culo mirisa i dodira, to je neki trenutak kada je onaj miris "sena" najslabiji, a vraca se kao miris "koprive", vise vlazna nego suva, jos ne radi grinder
. Tada ih ogulim sa velikih grana i radim taj pravi cure.
To radim, da ode taj miris sena i vrati se svezina. Kad se ovo zavrsi onda taj miris kroz 2 nedelje pocne da se pretvara u ... svasta
i tu sve manje i manje luftiram tegle, tu tek ide onda onaj deo gde luftiram na par sekundi, da izadje seno, a da ne pobegne svezina.
Najbolje mi se pokazala vlaga od 62-63%, da se ne presuse, a da ostane dovoljno vlage i za narednih par meseci. Mada opet imam i teglu u kojoj cuvam i na 65-66% za "kasnije" koja je sada ni tamo ni vamo i onda se "kasnije" pokaze kao najbolja
al da, kasnije i ona dodje tu na 64-63%
A to skontas dok dimis, jer u momentu kada mislis da ti je busan papir-vuces falsh-progoreo papir; zakasljes se ko svinja jer nisi imao pojma koju si kolicina dima uneo u sebe dok ne vidis