koliko vidim sve je to ok...biljka pred kraj cvetanja (zivotnog ciklusa) sama pocne iz fan listova da izvlaci energiju i da ih odbacuje...
Dokle god ima prozirnih, bolje još pričekat. A kakvi su pistili? Daj sliku hedova i biljke, ali ne tu nego u temi za procjenu...Da li je normalno da to varira tako, da budu prisutni i prozirni i potamneli?
Naravno, dobro je toGore nije mnogo hladno. Mracno je. Ima protok vazduha. Ako se osusi sunka, valjda moze i biljka.
Ovisi ...evo link, vodič je za indoor ali neka te to ne buni...odeš skroz dole pod 13. SUŠENJE I CURING...sve ti piše.Da li ih ostaviti sa glavnim stablom tako da se suse ili im otkinuti grane, pa posebno svaku okačiti?
Veliko hvala za linkove. Pogledacu.Dokle god ima prozirnih, bolje još pričekat. A kakvi su pistili? Daj sliku hedova i biljke, ali ne tu nego u temi za procjenu...
Berba / harvest - procjena
Slike su katastrofa, biljka ti je gladna, berba bi mogla biti za 20ak-25 dana ali to ce definitivno okončati prije. Javi se u probleme tokom uzgoja procitaj prvi post u temi i odgovori na ta pitanja. Edit, @Vutra1990 tema je berba harvest a ne problemi tokom uzgoja, zato kao sto rekoh javi se...www.vutra.org
Naravno, dobro je to
Ovisi ...evo link, vodič je za indoor ali neka te to ne buni...odeš skroz dole pod 13. SUŠENJE I CURING...sve ti piše.
Isto tako iznad toga 12. BERBA (HARVEST).
Što se tiče berbe i samog procesa sušenja nema neke bitne razlike, bilo da je riječ o indooru ili outdooru.KOMPLETAN VODIČ KROZ UNUTRAŠNJI UZGOJ
Kao što znate, predložio sam da se napravi noviji vodič za unutrašnji uzgoj. Moderator Himalaja me u tome podržao i hvala mu na tome. Sastavio sam kompletan vodič radi lakšeg snalaženja, kako bi novim članovima bilo brže i jednostavnije sve povezati. Moderatori neka procijene, ako nešto još...www.vutra.org
Neophodn
Šta te zanima? Berba? U tom slučaju kao i kolega iznad, tu pitaš...
Vidi se da je tu negdje pri kraju, a sad da li još pričekat malo ili odmah skidat...najbolje sam procijeni, u pitanju su nijanse. Trihomi su najbolji pokazatelj, ali ne i jedini. Pistili također ukazuju kada se bliži vrijeme berbe, kao i sami izgled biljke.Berba / harvest - procjena
Slike su katastrofa, biljka ti je gladna, berba bi mogla biti za 20ak-25 dana ali to ce definitivno okončati prije. Javi se u probleme tokom uzgoja procitaj prvi post u temi i odgovori na ta pitanja. Edit, @Vutra1990 tema je berba harvest a ne problemi tokom uzgoja, zato kao sto rekoh javi se...www.vutra.org
Ovaj list što je uvenuo na desnoj strani heda, provjeri da na tom mjestu iznutra nije krenula plijesan .
Dobar dan mene zanima da li kod folijarnog gnojenja prskamo i top?Vjerovatno joj je previše. Kad ste bacili gnojivo? Čisto sumnjam da joj je korjen strunio jer mi se čini da i ne dobiva bas vode a niti sunca.