Vesti iz medija, slobodno dopunjujte :)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.176
398
42
Tacna
To je dezinformacija, još u 24 sata :fuck:. U sloveniji su legalizirani derivati marihuane, ulje, thc liquid i slična sranja. U srbiji nemože doći do legalizacije prije dekriminalizacije, nemoš sa magarca pa odmah na konja, to tako nejde u pravnom smislu. Srbiji EU nameće dekriminalizaciju kao uvjet ulaska u tu paklenu organizaciju, a tek nakon dekriminalizacije se može počet pripremati legalizacija, vjerovala ili ne to ide prilično sporo i vlade imaju posla preko glave.
E sad što se tiče HR po najavi našeg ministra Varge i većine lječnika koji sastavljaju komisiju koja odlučuje o legalizaciji i obliku legalizacije mi ćemo biti jedna od najliberalnijih država europe po tom pitanju, te će se naš oblik legalizacije bazirati većinom na medicinskom kanabisu u prirodnom obliku a od derivata se neće dopuštati sintetizirani oblici THC-a kao na primjer u sloveniji.
Znači cilj je što prirodniji način. Bedrocan već lagano udara temelje za monopol nad kompletnim tržištem u HR, a bijeli recept ti je onaj recept što dobiješ napisan lijek pa odeš u apoteku i digneš taj isti uz plaćanje, faktički ga kupiš. Kažu da bi se dobio bijeli recept treba se utvrditi da je bolest nemoguće izliječiti standardnim farmaceutskim preparatima (čitaj tabletama i otrovima), pa tek nakon toga liječnički konzilij mora odobriti vašem doktoru izdavanje tog bijelog recepta, a ti ako nemaš para možeš slobodno umrijeti.
Mislim da će kod nas doći sličan model legalizacije kao u njemačkoj gdje pet grama na lječnički recept stoji oko 60 eura, što je nezamislivo skupo za naš standard, i njemci se žale a imaju kud i kamo veća primanja.
Neznam kak će to sve ispast, ali znam da ću ja dalje po svome.
 

trubabuba

Aktivan Član
20.06.2014
959
775
113
planet earth
ah, mislim da ce tu nazalost bit puno problema jer cisto sumnjam da ce ikad legalizirat da kupimo pravu stvar, daklem biljku, a ne nekakav sativex i sta ti ja znam.
nama treba legalizacija sadnje 5-10 biljcica da mozes izabrat i posadit ono sto ti odgovara. sve drugo je beskorisno po mom misljenju.
lp

edit: a eto, ak bude i ovak kako no joke kaze, opet nama lose. kao prvo unistit ce te po razno raznim komisijama da bi dobio dozvolu za to, aonda ce te htjet oderat do kosti. pa ko ima te pare za to majko mila.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: cons

trubabuba

Aktivan Član
20.06.2014
959
775
113
planet earth
http://www.index.hr/vijesti/clanak/...ema-dileme-ona-je-i-droga-i-lijek/812574.aspx

"Znači li to da će vaše povjerenstvo tražiti da se bolesnicima dozvoli kućni uzgoj ili smatrate da to ipak mora ostati podložno kaznenom zakonu?

Sasvim sigurno je da povjerenstvo sačinjeno od liječnika nikad neće dati preporuku da pacijenti sami uzgajaju marihuanu, da ne postoji nikakva garancija kvalitete, nikakva kontrola štetnosti... Svašta se nalazi u marihuani, od radioaktivnih elemenata, teških metala do pesticida. Ako hoćete da liječnik to propiše, onda će liječnik propisivati vrhunsku kvalitetu, kao i za svaki drugi lijek. Sigurno neće niti jedan liječnik savjetovati "dajte si malo zasadite". Ako je neki liječnik to nekad i napravio, onda je to zbog toga što danas ne postoji niti jedan legalni način da pacijent dođe do marihuane."

wtf???
pa necu sadit pored nuklearke krsko, ili spricat sa otrovima. nevjerujem da je itko tolko blesav, il sam u krivu. ko ce ti ga znat vise.
 

amneziaHaze

AluGrow
Banovan
19.04.2014
1.783
2.490
188
hahah sve dok oni ne nadu nacin da zarade pare od nje nece ti dozvolit svugdje gdje su dozvolili samo za ljecenje imali su svoju koju si ti morao kupovat od njih
 

zevalicaaa

Aktivan Član
16.11.2014
204
304
63
na udobnoj fotelji...
  • Sviđa mi se
Reactions: Stastopojo and nerp

Stastopojo

Aktivan Član
08.02.2015
374
749
93
32
Strasno je ovo... ne znam.... Nije ovo drustvo nikako normalno. Shvatam kada neko ne zna, pa mu se moze oprostiti i nauciti ga ali ovo sto se kod nas desava, da ljudi znaju sve ali da im je novac vazniji, da tu nema ni malo morala, tuzno je to... i sad dobrom covjeku sjebu zivot nacisto
 
01.10.2012
35
40
18
Haha malo je starije ali evo sta kazu za "nas" haha
" Oni koji se bave gajenjem i prodajom na veliko ulažu veliki novac u posao. Seme nabavljaju iz zapadne Evrope, najčešće iz Holandije. Najpre ga posade u sobama u saksije, a onda stabljike presade na njive. Snabdeveni su svim potrebnim alatima, prave dobro opremljena poljoprivredna gazdinstva, sa prskalicama, plastenicima, štitnicima od vremenskih nepogoda, neki imaju postavljene sisteme za navodnjavanje, a neki zaposle nekog od seoskih meštana da im održavaju zasade dok oni nisu tu - kaže za „Blic“ izvor iz policije."

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/281155/I-penzioneri-gaje--marihuanu
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.176
398
42
Tacna
Baš čitam neke vijesti, pa kažu da glavni razlog porasta samoubojstava u zadnjih mjesec dana je nestašica trave na crnom tržištu :objesen:.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Blader