Samo svoje uzgajat
Nema nam druge... (P.s. zamislite tek kako je u EU, itd.).
An L.A. Times/WeedWeek investigation finds alarming levels of pesticides in cannabis products at dispensaries across the state
www.latimes.com
Ovakve stvari bi trebalo stavljati na mnogo upadljivija mjesta.. Jeziva cifra da se nađe 2 tuceta pesticida na jednoj travi!!! Siguran sam kako je na našem tržištu i gore jer se upotrebljavaju stari, jeftini pesticidi sa karencom preko mjesec dana. A tek zamisliti ljude koji uzimaju ulje za lijek protiv kancera a unutra nekoliko jakih kancerogenih tvari. Ako je legalno mislim da je i utuživo i time rade ogromnu štetu zdravlju ljudi i legalizaciji.
A ako je kod njih kako je kod nas i u našem susjedstvu gdje proizvode na tone. Baš mi je jučer bio prijatelj, našao neku travu po sumanutoj niskoj cijeni. Probao sam mu objasniti kako mora biti neki ogroman problem da bi se prodavali po euro, dva gram. Ali njima je svaka trava, trava i bitno je da udara.
Ima pozitivnih pomaka, ljudi traže brendiranu travu i znaju da je cijena viša ali glavni problem ostaje, unošenje kancerogenih tvari u organizam. Cvjetovi jako privlače nametnike i teško se boriti protiv njih, no cijena je dosta visoka da se može odreći 20% prihoda. I bolje je pušiti nametnike nego pesticide. Ali nema pomoći sem samostalnog uzgoja ili iz baš provjerenih izvora.
Pisala Udruga meksičkih kartela vutre američkim vlastima za uspostavu suradnje sa Ministarsvom zdravstva. Nude travu, sa strogom kontrolom pesticida, po trećini cijene sada u Kaliforniji