mislim da se na Holandiju dosta vrši pritisak od ostalih zemalja u okruženju, budući da vjerovatno i korisnici u tim zemljama zahtjevaju liberalizaciju politike prema konoplji, i onda se iz tog razloga vrši pritisak na te uzgajivače u Holandiji, btw, cofeeshopove neke zatvaraju, a stvar s cofeeshopovima je takva da po zakonu, ne smije se niti jedan incident desit, ako se desi, odmah ide ključ u bravu, i onda su, sad, to može bit netko tko igra za vladu, a može bit i netko iz neke suparničke bande od koje ovi recimo ne kupuju travu (a komercijalni je uzgoj koliko sam skužio ustvari još uvijek ilegalan, i onda se postavlja pitanje, odakle cofeeshopovima trava koju prodaju, to je sivo područje u njihovom zakonu već godinama) onda dođu s kapuljačom na glavi i pištoljem pred cofee shop, ispale 2-3 metka i taj cofeeshop automatski gubi licencu za rad....druga stvar, u Amsterdamu je većina tih cofeeshopova u samom centru grada, znači skoro na prime lokacijama, iako su neki cofeeshopovi ustvari teške rupe, i onda je želja i plan gradskih otaca (nekih) da se na tim prime lokacijama izgrade neki fensi-šmensi butici i pizde materine.....uglavnom, borba još traje, iako nevjerujem da će Holandezi dopustit da evoluiraju unatrag i da se to kod njih sve skupa zabrani. Ali nikad ne znaš, farmaceutska i ina industrija je moćna zvijer sa mnogim kracima koji stežu i dave.....
Jer ustvari ni u Holandiji cannabis nije 100% legalan, policija je prije 40 godina dobila naputak da se fokusira na teža kriminalna djela, i toga se naputka još dan danas drže, ustvari, ignoriraju zakon na neki način, ustvari, politika im je, duvaj ako ćeš duvat ako nećeš radit sranja sve ok. A Holandezi su ustvari trgovci i tramakaroši uvijek bili i u ganji vide lovu i mislim da je to prvi i glavni razlog zašto dopuštaju konzumaciju...Amsterdamski kanali su se godinama i stoljećima koristili da se brodovima šverca roba u i iz grada....