Deset biljaka koje se mogu mjesati sa vutrom umjesto duhana.

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.484
9.149
258
I sam se borim sa duvanom i ne mogu reci da je nana bila dobra zamena. U sustini jedino sto je bilo blizu je fermentisano lisce trave. Imalo je tu neku notu i gustinu dima koja podseca na duvan. Negde sam pisao o tome, mislim.

Ne znam kako bi bilo nanu ili maticnjak fermentisati… :D

30.05.2024
2
9
3
24
baš "kušam" malo ovo sa djedove slike i ne znam rade li curing sa tim svim biljem bar malo jer to je jakoooo tusto-gust dim( stvarno ti treba jak carbon filter ventilacija za kuču) skoro da nije za konzumaciju u zatvorenom- ne loš ali meni moja vutra 100x bolja hahah ..."ma navika je čudo" -duhan da....dok ne kupim vape,, :rasta: Pogledajte prilog 495524
Pozdrav ekipa,
Ovo što komentirate i isprobavate je Herbie zamjena za duhan koju sam krenuo raditi prije 5 godina kad sam odlučio da je krajnje vrijeme ostaviti se duhana jer mi kvari iskustvo uživanja u vutri.

Glavni razlog je bio što mi je nikotin otežavao kontrolu korištenja jer kao što svi znamo stvara fizičku ovisnost. Kada sam otkrio high bez nikotina zaljubio sam se u to i krenuo dublje u istraživanje biljaka.

Osvrnut ću se na gornji komentar za sjemenke i plastiku u pakiranjima, sjemenke se mogu pronaći u mješavinama koje sadrže hmelj jer on ima mini sjemenke koje je teško sve ukloniti. Komad plastike od pakiranja moguće da je zalutao u pakiranje, ali sve mješavine prolaze puno puta preko ruke i ovo je drugi put da čujem da je netko pronašao plastiku u pakiranju (možda je i prvi put bilo od iste osobe ).

Sad ono bitnije: sve biljke se mogu pušiti, ali je pitanje kakav efekt i aromu će imati. Mješavine koje preporučam gurmanima za vutru su Classic i one koje ja pušim Domaja i Amnesia. Razlog zašto najviše koristim te mješavine je jer sadrže CBD i Damianu, CBD balansira high, a damiana mu dodaje još jedan dašak zanimljivosti. Osim toga naravno da je najljepši okus vutre zato miješanje vutru s CBDom u dobrom omjeru s drugim biljkama je po meni vrhunac takozvanog spliffa.

Ćyro

~ Pa ćemo vidit
Poznanik Foruma
01.03.2009
1.343
9.109
258
Dalmacija
Kod nas na Balkanu je jako uvrjezeno motanje takozvanih “spliffova”. A sta je i bolje, skoro svi mi smo ih nekad zvali “joint” :)
Tek sam kasnije skuzio zasto su tog ljeta oni ameri bili skroz nabrijani da odu zapalit s nama “joint”, a kad su vidjeli da motamo s duhanom pale su im sile :D nama nista jasno.. :p
I meni se polako ali sigurno blizi dan kada cu bacati ovaj najveci porok, duhan. A problem je jer obozavam splifove i to velike, a nisam neki fan cistog jointa. Bar za sad. I tako trazim nesto i isprobao sam par solucija ali niti jedna mi nije adekvatna zamjena za duhan. Zato mislim da cu jednostavno morat “pregrist”, i kada dodje dan “D” pocet motat jointe. Znam da cu s vremenom zavolit i vise od spliffa, ali isto tako znam da nece bit bas lako to prijelazno razdoblje.

30.05.2024
2
9
3
24
Činjenica je da puno više koristimo rizle u rolici nego u ostalim europskim zemljama gdje je king size dovoljan

Očito volimo kad zapalimo da to traje, a obzirom da je situacija kakva je često se dogodi da duhan posolimo s malo trave umjesto obrnuto. Osobno sam isto tako funkcionirao jer je i 0.2 dovoljno za biti high, ali sta ću smotat 0.2 cisto za dva dima…

Prvo sam izbacio cigarete i koristio duhan samo za miks. Sve dok se jedan dan nisam probudio pijan nakon izlaska i nije bilo pa sam zapalio čisti duhan u jointu. To je bio trenutak kad sam shvatio okej očito razlog zbog kojeg stalno želim još nije to što nisam high nego to što me vuče nikotin.

Sad je to sve puno ljepše i lakše, a to prijelazno razdoblje je zapravo najgore prvih par dana. Poslije postaje sve lakše i lakše pogotovo ako imaš dobar cvijet za umirit tu nikotinsku krizu. Drago mi je da alternative duhanu postaju sve popularnije i svaka čast za ovu temu

Ćyro

~ Pa ćemo vidit
Poznanik Foruma
01.03.2009
1.343
9.109
258
Dalmacija
Da, slazem se s tobom u svemu sto pricas. Ja nema sanse da bi mogao da mjesam s duhanom a prestajem. Tad bi pusio svako malo bas radi potrebe za duhanom. Bio sam tu. Jedina opcija cistaci. Vjerujem da bi i tad motao u rolici, bar prvo vrijeme. Sto kazes, volim da su veci i da duze gore. Pa makar da stoji u pepeljari. Popusit ce se ujutro..

• Sviđa mi se
Reactions: Jolly Joker