Poz svima,reko da ne otvaram novu kad ima ova tema.Danas(bar bi trebalo jer sa njima se nikad ne zna)mi dolazi stolar da se dogovorimo oko pravljenja boxa,on to naravno ne zna nego pravi veeliki ormar lol e sad to cemo lako.....ALI VENTILACIJA.....SVE STO SAM SHVATO KROZ CITANJE je da mi treba dobar vent za izvlacenje.Trazio sam odprilike sta mi odgovara i nasao nekoliko komada ali u nedostatku prakse(ne znam da li sam ikad video neki vent izbliza,iako jesam nisam obracao paznju na stvari koje me sad interesuju)moram malo vas smarati sa pitanjima.
BOX 400W HPS(bez CT)
Dimenzije nisu konacne(ceka se majstor)tj sirina boxa bi trebalo 1m ali ce mozda morati malo manje da se uklopi a duzna je je sigurno metar i visina dal ce biti skroz do plafona ili malo nize jos ne znam,zato cemo uzeti dimenzije 1x1x2m .
Nalazi se u trpezariji sa konstatnom temperaturom i zimi i leti 20-25 stepeni i danjom i nocom znaci ful izolacija prakticno, ali tu se pije kafa kad neko dodje onda dorucak rucak vecera opet tu tj BUKA moze biti problem.Procitao sam sve primere za smanjivanje buke na ovom forumu ali opet imam problem nedostatka prakse.
SAVET
VENTILATOR za izvlacenje treba da se ugradi direktno na otvor dimnjaka koji se nalazi u boxu na visini oko 2metra.
da li da uzmem
1 Mini turbo ventilator on mi se najvise svidja al ne znam dal je dosta(Prodavnica u BG ONA ZA NAS)
2 Turbina za izvl. vazduha 190w 1050 o/m polovna ocuvana
3 Turbina za izvl. vazduha 300w 2050 o/m polovna ocuvana
4 Ventilator turbina isto polovna evo slika
5 Mala turbina nova proizvodjac AL-KO 290W
Cene su od 40-80 eura kako koja,koju da uzmem?Ova sa (PRODAVNICE ZA NAS) po podacima koji pisu mi se najvise svidja a i nova je i tiha dve brzine laka za montirnje i najjeftinie resenje.Sve sem nje je sa oglasa i to su podaci koje imam,ja se ne razumem samo mi lici na to sto meni treba i uklapa se u moj budzet za izlaznu ventilaciju.
pOz oD zLOg