Kod mene radi podešavanje ali nije samo potenciometar na dimeru već ima i nekih poluprovodnika (neki trijaci, tiristori, šta već...) a potenciometrom se reguliše broj obrtaja.Jel ovaj vent moze na obican potenciometar,kao za svetlo?
Imaš koji"rezervni",za prodat?rado bi jeftinije prošao.nasao sam na njemačkoj net stranici,za 32€+poštarina:@Lovetogrow ma taj regulator ti je pre jak i preskup. Ja sam si kupio potenciometar za svijetlo i montirao na vent tt125
Ovak nešto
https://a.aliexpress.com/_mNcOH9L
A možeš staviti i ovaj:
0.65US $ |1 Pcs Ac 220V 2000W Scr Voltage Regulator Dimmen Dimmers Speed Controller Thermostaat|Voltage Meters| - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Crazydave,javi se u pp,rado bi ga uzel.Previse je to buke sa VK100! Hvála,ako môžeš pomoči!@Lovetogrow Ovaj prvi potenciometar sa kablom koji sam linkao radi do 100W takav imam spojen na svoj ventTT 125 ( mislim da je oko 30W) i radi bez problema. (oko 3$ cijena)
A ovaj drugi što sam linkao, ovaj "naked" ti radi do 2000W, takvog ima kolega serviser na svom ventilatoru montiranog (kod njega sam to i vidio)(Oko 1$ cijena)
Mislim da stvarno nema potrebe kupovati te koje su ti našao po 30€.
Imam jedan "naked" potenciometar na lageru mogu ti ga dat (free)... jer sam naručio oba, ali mi se prvi sa prekidačem i kablom činio praktičnijim.
Imaš jači vent ali mislim da bi oba potenciometar trebala raditi.
Edit: ja sam to sve naručio iz Kine, jer ove potenciometre sa kablom nisam kod nas nigdje našao a i cijenom su atraktivni.