Sistem je malo stariji, onaj sa usarafljenim osiguracima i znao je ponekad izbit osigurac tako da to radi kako trebaAko je sve spojeno kako treba na glavnoj ploči, i ako ona ima ( a mora imati) fidovu sklopku onda bi ona trebala iskočiti prilikom bilo kakvog kratkog spoja.
Ne možeš bez faze ništa spojit, faza ti daje napon, ti češ spojit bez uzemljenja, fazu i nulu ćeš koristit. Sve faze u istu tačku spajaš, i sve nule u istu tačku. Na te spojeve po jednu žicu spojiš, malo duže i na kraj tih žica spojiš utikač. Svaka utičnica ima osigurač koji će odradit na kratkom spojuMozda su mi glupa pitanja no jebiga, struju znam spojit/prespojit i to je to, nikakve dodatke ne poznajem.
Spajam e27 led rasvjetu bez faze, imam samo dvije zice. Posto box necu imati stalno na vidiku htio bih staviti neku zastitu tipa osigurac. Pronasao sam ovo gore na slikama.
E sad, vidim spominjes fazu, kako ovaj osigurac staviti na rasvjetu ako nemam tu fazu?
Mislis li da uopce treba stavljati ovaj osigurac ako ce box bit spojen na uticnicu koja ima veze s kucom pa kako si rekao ce izbiti osigurac u kuci.
Hvala puno!
FatOneLagano je radit sa njoma laske ih je pricvrstiti, nije bitno mozes i plasticna koristiti ako ti pase, ili jos bolje ako nemas problema sa DIY napraviti bez grla, to ti je idealno za takve niske boxewe. Kao sto ti je kolega iznad rekao ide sa vise zarulja ali manje W, ja bi ti cak rekao da ides sa 6w zaruljama jer one mogu fakat blizu bez da opeku biozu.
Primjer panela za box 50x50 x 100. e27 bez grla 90w.