Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
ali sad videh ovo i pomislih da je krajnje vreme da se skinem sa instant kafe; i ostalih.
kad mi se pije kafa izacicu u kafe, pre toga smotam nesto i eto meni holandije
e sad, indijski ima dosta kofeina u sebi, jos neki, ali i da bude aromatican, nemam pojma sta sve ima?
procitacu temu narednih nedelja, ako i kada odlucim, to spoooooro ide kod mene.
engleske i slicne vruce obojene vode preskacem!
ima kofeina najvise crni ali ima 4 puta manje od turske kafe pa ti vidi dok je zeleni 2 x slabiji od crnog.
ja pijem crni, zeleni mi je nekako bljak, mozda nisam naleteo na neki kvalitetan.
Da sad nisam video ne bih poverovao da postoje vrecice u obliku piramide. Svaka cast @PowerSeed , odakle ti to sve iskopavas???
Kod mene obicna kineska ceremonija...
I nesto posebno...
Ovaj crni caj nepoznatog porekla pijem samo u izuzetnim trenucima jer rad je takav da prosto poletis, ne osecas noge, stvarno ima jak efekat..
vecinu porucujem preko neta, a nesto se moze naci i na pijacama, donose iz madjarske sa ostalom robom
kako nepoznato poreklo tog crnog, nije se sigurno samo stvorio kod tebe na stolu
Ovo je moj favorit i pijem ga svakodnevno. Voda se zagrije na cca 80c i prelije preko listova sa mrvicom vode i ostavi 5-10 sekundi da lisce udahne zraka i onda se zalije skroz do kraja. Ostavim ga da odstoji 2-3 minute i spreman je, lisce koristim za 5-6 tura.
Malo o caju:
Tieguanyin stoji za glavu i ramena više od ostalih stotinu vrsta oolong čaja. Gunyin u prijevodu znači Božica Milosti. Čaj potječe iz 18. stoljeća iz okruga Anxi, Fujian provincije. Posjeduje jedinstveni okus, orhidejsi ugodni i slatkasti miris.
Legenda ovoga čaja kaže: “Dražesni budist svakodnevno je molio božici milosti. Jedne noći sanjao je magičnu biljku, koju je otkrio sljedeći dan. Biljka je mirisala jedinstveno, ugodno i slatkaso. Budist je vjerovao da je to poklon božice milosti i nazvao ga Tieguanyin čaj.”
Narucujem direktno iz kine preko kolegice sa posla, ovo je klasa super premium 97/100 bodova i dode cca 150€/kg
Oolong nije klasicni zeleni caj jer je ipak lagano fermentirao 15-20% i nalazi izmedu zelenog i crnog caja.
Tea Pot
With a heatproof glass teapot, you can enjoy the variety of colors in the tea. It comes with a large tea strainer so that the tea leaves can expand easily. It has a round shaped knob on the lid that is easy to hold.
Vjerujem ti
Nisam jos probao milky ali budem svakako. Imam jedno 6 vrsta Oolonga i stize mi jedna poslastica iz japana, gyokuro zeleni caj uzeo sam ga na preporuku.
pravi caj je prava stvar, ko se jednom navuce, gotov je
uvece pored zelenog cesto kuvam beli, sta reci, ko je probao zna o cemu pricam
u istoj turi sa Ti Kuan Yin Oolongom treba da mi dodju i Vietna Black, Keemun i Kenya Itumbe. za sledecu turu porucujem Vietnam Che Ngon So, Thailand Red Oolong Royal Pearl, Kangra Wash SFTGFOP1 i PuErh Mini Tuocha imam odlicnu shemu, postarina 0 bodova, donosi mi cica student spolja, i to prilicno povoljno. kako propustiti priliku, ima da je maltretiram dok god studira napolju
Bjeli caj je fantazija, morat cu nesto narucit
Trenutno sam danas dobio novu turu, oolong je fantazija, napravio sam ga po uputama i najblizi je do sad onome sto dobivam direkt iz kine. Okus je top!
Dobio sam na probu dvije kese, i jednu matcha-u, nju jos nisam pio pa cu sutra probati.
Nemam aparaturu za spravljanje ali ja sam to istukao sa dvije slamke
Odlicno je, dalo bi se tu jos svasta od ovoga napraviti u vidu kolaca ili raznih deserata
Matcha